Comuniştii şi-au mutat partidul lângă mănăstire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre fanii lui Ceauşescu, Gheorghe Ungureanu, a înfiinţat partidul comuniştilor care nu au fost membri ai PCR. Locuinţa sa, un apartament de bloc, situat lângă Mănăstirea Curtea de Argeş, serveşte drept sediu al formaţiunii. 

Dacă urci pe Bulevardul Basarabilor spre Mănăstirea Curtea de Argeş, n-ai cum să nu remarci steagul roşu cu secera şi ciocanul ce flutură la ultimul etaj al blocului E2. Altădată ai fi zărit, alături, şi o pancartă  ce te-ar fi elucidat în caz că te-ar fi măcinat curiozitatea: „Partidul Comuniştilor Nepecerişti. Comitetul Naţional".

Citiţi şi:

A fugit de comunişti cu barca

 „Pancarta nu mai e. A luat-o vântul şi n-am reuşit încă s-o pun la loc. O ţin, deocamdată, în camera cea mare!", se scuză tovarăşul (aşa cum ţine să i se spună) Gheorghe Ungureanu, preşedintele partidului cu doar opt membri cotizanţi. Pe fostul profesor de română, în vârstă de 69 de ani, îl chinuieşte de ceva timp o afecţiune pulmonară ce îi macină energia pe care şi-o dedică „construirii socialismului". Are locuinţa în renovare, iar sufrageria, sediul din Curtea de Argeş al partidului, s-a transformat într-un fel de depozit în care stau laolaltă documente, pancarte, cărţi, haine şi medicamente.

Deşi se declară comunist înflăcărat, Gheorghe Ungureanu n-a fost membru al Partidului Comunist Român şi se consideră o victimă a  regimului represiv PCR-ist. A stat la beci de multe ori şi a fost  condamnat în 1975 pentru criticile aduse PCR-ului, ceea ce l-a transformat în deţinut politic.

Se declară adversarul numărul unu al PCR-iştilor, dar spune că i-a idolatrizat pe Nicolae şi Elena Ceauşescu, pe care-i consideră singurii comunişti adevaraţi din PCR.  „Ceilalţi au fost, toţi, nişte lepădături", explică tovarăşul Ungureanu, din apartamentul său cu cinci camere, confiscat de stat în 1988 şi cumpărat, tot de la stat, prin 1992, apartament pe care l-a pus fără nicio ezitare la dispoziţia partidului.

Nicolae Ceauşescu, idolul său

An de an, pe 26 ianuarie, tovarăşul Gheorghe Ungureanu merge împreună cu ceilalţi membri de partid,  în Cimitirul Ghencea, la mormântul lui Nicolae Ceauşescu.

„Nu să-l plângem, căci dânsul rămâne cea mai luminoasă figură din istoria poporului, ci să-l cinstim, să exprimăm satisfacţia istorică  pe care am avut-o datorită întâmplării fericite că am avut un asemenea conducător", spune fostul profesor.

Preşedintele Partidului Comuniştilor Nepecerişti condamnă „esenţa" vieţii capitaliste: şomajul, sărăcia, cerşetoria, violenţele, umilinţa şi mai speră, încă, în  anularea alegerilor din 1996, 2000,  2004 şi 2008 pe motiv că partidul său a fost împiedicat să candideze.

"Toţi PCR-iştii au fost nişte lepădături. Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost singurii comunişti adevăraţi. "
Gheorghe Ungureanu
liderul Partidului
Comuniştilor Nepecerişti


CEDO i-a dat dreptate

A înfiinţat Partidul Comuniştilor Nepecerişti în martie 1996, dar Tribunalul i-a refuzat înregistrarea. Zece ani mai târziu, după cum povesteşte Udrişte, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) i-a dat dreptate acuzând România de încălcarea dreptului la liberă asociere.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite