Patru candidaţi la şefia UDMR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marko Bela a anunţat că nu mai candidează, dar în cursă s-au înscris Kelemen Hunor şi Peter Eckstein Kovacs. Marii absenţi ai Consiliului au fost Laszlo Borbely şi Gyorgy Frunda. Surse din UDMR susţin că aceştia pregătesc candidaturi- surpriză pentru Congresul din februarie.

Susţinut de actuala conducere a UDMR, Kelemen Hunor şi-a anunţat ieri, în cadrul Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), intenţia de a candida la şefia formaţiunii.

Mai citeşte şi:

Marko Bela nu va mai candida la conducerea UDMR. Kelemen Hunor şi Eckstein Kovacs şi-au anunţat candidatura

Contracandidatul său, care a făcut acelaşi gest oficial de la tribuna CRU, este actualul consilier prezidenţial, Peter Eckstein Kovacs. Surse din UDMR susţin însă că, probabil, acestea nu vor fi singurele candidaturi la şefia partidului. Eventualii candidaţi se pot înscrie  în cursă până la data Congresului din februarie.

„Nu cred că cei doi membri anunţaţi deja vor fi singurii din cursă, după cum nu cred că va fi vorba de alte candidaturi neimportante",  a declarat pentru "Adevărul" deputatul UDMR Petru Lakatos. Potrivit surselor citate, cel mai probabil, actualul ministru al Mediului, Laszlo Borbely, şi senatorul Gyorgy Frunda ar putea pregăti o surpriză la Congresul din februarie. Cei doi au fost şi marii absenţi ai întâlnirii de ieri ce a avut ca scop pregătirea Congresului. Contactat de "Adevărul", Frunda a declarat că este la tratament în Austria şi nu a dorit să facă precizări despre o posibilă intrare în
cursă. "Deocamdată nu vreau să conduc UDMR", a declarat Frunda.

Frunda, criticat

Senatorul UDMR a avut, în ultima vreme, o serie de opinii critice la adresa lui Marko Bela şi i-a cerut acestuia, în mai multe rânduri, să  scoată formaţiunea de la guvernare. În discursul de ieri, şeful UDMR a adus în discuţie şi atitudinea lui Frunda. "Domnul Frunda vrea în fiecare zi să ne scoată de la guvernare şi să apropie UDMR de PSD", a declarat Marko.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, se afla ieri în Mexic, ca reprezentant al României la un summit pe tema schimbărilor climatice. În privinţa acestuia, surse din UDMR susţin că este într-un conflict cu Marko Bela din cauză că acesta din urmă nu l-a susţinut pentru şefia partidului. Marko Bela a declarat ieri că nu vrea să se retragă de tot de pe scena politică şi a precizat că "UDMR nu este o poveste despre o persoană, ci despre noi toţi".

Partidul lui Tokes, o problemă pentru UDMR

Potrivit unor surse din UDMR, formaţiunea maghiară a discutat ieri mai bine de o oră despre ameninţarea pe care ar putea-o constitui înfiinţarea unui partid sub conducerea lui Laszlo Tokes. Marko le-a cerut  mai multor reprezentanţi UDMR să-şI exprime poziţia în privinţa unei eventuale susţineri pentru partidul lui Tokes. „Din luările de cuvânt am constatat că nu sunt membri ai UDMR care să sprijine acest partid, aşa cum a susţinut Tokes", au spus sursele citate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite