Marko Bela nu va mai candida la conducerea UDMR. Kelemen Hunor şi Eckstein Kovacs şi-au anunţat candidatura

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UDMR consideră inoportună numirea unui nou premier
UDMR consideră inoportună numirea unui nou premier

Preşedintele UDMR, Marko Bela a anunţat de puţine momente că nu va mai candida pentru un nou mandat la conducerea UDMR.

UPDATE Kelemen Hunor şi-a anunţat, şi el, candidatura la conducerea UDMR

Dumneavoastră vă spun primii, nu prin intermediari. Îmi voi anunţa şi eu candidatura la preşedinţia UDMR. Dacă mă voi bucura de sprijinul dumneavoastră, cred că vom reuşi să ducem mai departe aceste valori, să le consolidăm, dacă avem o organizaţie funcţională şi o echipă bună", a spus Kelemen Hunor.

UPDATE Eckstein Kovacs şi-a anunţat candidatura la şefia UDMR

Consilierul prezidenţial Eckstein Kovacs Peter şi-a anunţat, sâmbătă, de la tribuna Consiliului Reprezentanţilor Unionali, intenţia de a candida la şefia UDMR la Congresul din februarie 2011, subliniind că ar dori să găsească "un loc de cinste" pentru preşedintele Marko Bela.

UPDATE Preşedintele UDMR, Marko Bela, a evocat, sâmbătă, de la tribuna Consiliului Reprezentanţilor Unionali, posibilitatea scindării în mai multe partide a comunităţii maghiare.

"Cum vom putea asigura finanţarea pentru şcolile noastre şi cum vom putea garanta ca la comunităţile care se depopulează să asigurăm continuitatea - aici n-au existat divergenţe între noi, ci doar dezbateri privind metodele de a le asigura. La fel, în problema ca istoria şi geografia să se înveţe în limba maternă, ca şi ideea de a învăţa limba română după alte manuale decât copiii români. Pe noi ne leagă obiectivele învăţământului în limba maternă, păstrarea identităţii, cum creăm în viitor forme de autonomie - şi nu sunt de acord ca unii să-şi atribuie exclusiv acest ţel sau să conteste contribuţia UDMR. În momentele grele suntem solidari. Cei care vor să impună acestei Uniuni o singură ideologie vor să rupă în partide comunitatea maghiară din România. Suntem o Uniune, aşa ne-am înfiinţat, şi am convingerea că UDMR trebuie să se menţină aşa şi în viitor, cu dezbateri, disensiuni legate de chestiile ideologice, pe care până acum am reuşit să le rezolvăm întotdeauna", a spus Marko Bela.

UPDATE Mureşenii au protestat, pentru că se simt trădaţi: "La ultima lor şedinţă, am renunţat la protest, pentru că ne-au promis că, dacă nu vor creşte salariile, vor ieşi din coaliţie. Totuşi, n-au făcut-o"

50 de protestatari aparţinând sindicatelor afiliate din judeţ au pichetat, astăzi, clădirea Palatului Culturii.

Prezent la Târgu-Mureş la Consiliul Reprezntanţilor Unionali, liderul maghiar a anunţat că nu va renunţa la viaţa politică dar nu doreşte încă un mandat de preşedinte al UDMR.

"Consider faptul că la ora actuală în toată Transilvania se vorbeşte limba maghiară liber, că unele păduri au fost retrocedate, că învăţământul universitar în limba maghiară este din ce în ce bun sunt rezultate concrete ale colaborării noastre comune. Sunt 18 ani de când conduc această uniune, o viaţă de om s-ar putea spune aşa că acum anunţ public că în februarie, la alegeri, nu voi mai candida pentru un nou mandat de preşedinte", a declarat Marko Bela.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite