Mihai Răzvan Ungureanu a fost ales preşedinte al partidului Forţa Civică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Răzvan Ungureanu
Mihai Răzvan Ungureanu

Partidul Forţa Civică (PFC) îşi alege vineri, în cadrul Convenţiei Naţionale, noua structură de conducere, potrivit unui anunţ al preşedintelui Iniţiativei Civice de Centru Dreapta (ICCD), Mihai-Răzvan Ungureanu.

UPDATE14.49: Convenţia Naţională a partidului Forţa Civică s-a încheiat.

UPDATE 14.45: Mihai Răzvan Ungureanu citeşte rezoluţia de aderare la Partidul Popular European (PPE).

UPDATE 14.32: Mihai Răzvan Ungureanu, primul discurs în postura de preşedinte al partidului Forţa Civică: „Ne propunem foarte multe, pentru că vremurile cer soluţii, la câte probleme sunt astăzi în faţa noastră. Faptul că astăzi partidul are o echipă de conducere tânără, puternică nu ne pune deloc o sarcină uşoară, ci dimpotrivă o responsabilitate enormă. E cel mai uşor să dezamăgeşti, iar dezamăgirile rămân.

Nu vrem să dezamăgim. Dorim să facem în aşa fel încât acest nou început să însemne un nou suflu în politica românească şi să ofere tuturor cetăţenilor români orizontul de bunăstare pe care deopotrivă îl aşteptăm.  Ne interesează fiecare aspect al vieţii, ne interesează cum putem fiecărui cetăţean să-i dăm raţia de demnitate, după ce acum 20 de ani şi-a căpătat raţia de libertate.

Dorim un stat în care să ne regăsim cu toţii şi care să nu ne oblige la compromis“.

UPDATE 14.20: Mihai Răzvan Ungureanu a fost ales preşedinţe al partidului Forţa Civică.

UPDATE 13.18:  Mihai Răzvan Ungureanu a luat cuvântul: ”Am aşteptat acest moment cu foarte multă emoţie. Iniţiativa civică a pornit din dorinţa de a transforma o simpatie într-un gest politic.

Suntem cei pe care mulţi ne consideră muţi, surzi şi orbi. Suntem mulţi şi vom fi şi mai mulţi.

Am spus-o încontinuu, nu suntem puţini, suntem foarte mulţi, nu suntem orbi, ochii noştri sunt deshişi şi văd toate lucrurile din ţară.
Nu suntem surzi pentru că auzim durerile fiecărui cetăţean şi ştim foarte bine că acolo unde e muncă, cinste, loialitate, respect faţă de ţara, nu poţi fi indiferent.

Toţi cei care aţi venit aici întelegeţi foarte bine libertatea atât de greu câştigată ca responsabilitate.

Aceasta este Forţa Civică şi vă invit să veniţi în rândurile ei pentru o Românie pe care dorim să o construim împreună. Prin generozitate s-a născut partidul acesta, prin generozitate va merge mai departe.

Toţi cei care au venit aici, înţeleg foarte bine libertatea atât de greu câştigată. Responsabilitatea noastră este de a sta împotriva celor care doresc răul nostru.

Munca este valoarea preţioasă la care ţinem pentru că ea ne uneşte în aspiraţiilor noastre civice de reformare a României.

Toţi cei care au venit pe podium sunt oameni care merită votul dumneavostră. Ştiu cât de mult pot participa la binele comun. Au soluţii la întrebările noastre fundamentale.

Vom putea schimba prezentul în aşa fel încât să avem cu toţii viitor, să nu mai fim o generaţie sacrificată.

Voi încerca să fiu aşa cum speră mulţi din dumneavostră. În spatele meu sunt 22 de ani de profesorat şi 14 ani de activitate administrativă, zile întregi de muncă”.

UPDATE.13.12: Dănuţ Liga: ”România se confruntă astăzi cu cea mai mare criză a adevăratelor valori din ultimii 70 de ani, şi din ultimii 20 de ani în mod excepţional. Dacă nu ne îndreptăm privirea spre Dumnezeu, totul va fi o deşărtăciune. Mă bucur că fac parte din această echipă pentru că toate proiectele se adresează copiilor noştri şi copiilor copiilor noştri. Suntem mult mai mulţi pentru că suntem delegaţii celor rămaşi acasă”.

UPDATE 12.52: Florin Bolchiş: ”Daţi-mi voie să-i salut pe colegii mei din Guvern, daţi-mi voie să-i salut pe colegii mei din Parlament. Daţi-mi voie să salut pe viitorul preşedinte al României: Mihai Răzvan Ungureanu. Cea mai importantă resursă a unei naţiuni este resursa umană”.

UPDATE 12.45: Fostul preşedinte al partidului Forţa Civică, Adrian Iuraşcu: ”Forţa civică alături de celelalte partide de dreapta are datoria ca la alegerile din 9 decembrie să trimită în opoziţie cel puţin pentru încă opt ani cum a fost în 2004-2012 actuala uniune socialistă”.

UPDATE 12.40 La Convenţia Naţională a Forţei Civice participă peste o mie de delegaţi, potrivit Mediafax. Moderatoarea Liana Stanciu a anunţat ca invitaţi reprezentanţii ai multor ambasade, printre care Turcia, Marea Britanie, Ucraina, Bulgaria, precum şi o delegaţie din Republica Moldova.

UPDATE 12.37:  Dan Cristian Popescu (fost PNL), candidat la funcţia de vicepreşedinte al FC:Înainte de orice avem nevoie de politici care să sprijine creşterea economică. Ştim toţi că nu mai putem continua aşa. Avem nevoie de o revoluţie a bunului simţ

UPDATE 12.31: Gabriel Biriş, candidat la funcţia de vicepreşedinte al FC: ”Vom arăta că politica se poate face în interes naţional. Interesul nostru naţional este să avem un popor prosper, sănătos şi educat”.

UPDATE 12.28: Smaranda Vornicu, candidată la funcţia de vicepreşedinte al FC: ”Mă aflu aici, cu voi, pentru că sunt acasă. Avem valori şi orizonturi comune. O tradiţie autentică. O comunitate prosperă. Există o condiţie în a reuşi: Să nu uităm că nu este posibilă o reală împlinire personală în detrimentul binelui comun. Avem şansa de a contribui, de a comunica şi de a creşte aşa cum se întâmplă în orice familie adevărată”.

UPDATE12.20. A luat cuvântul Ştefan Pirpiliu: ”Vreau să adresez câteva gânduri. Au trecut 22 de ani de la revoluţie timp în care am fost martori neputincioşi ai lipsei de proiecte şi a lipsei respectului faţă de oameni. Viitorul copiilor noştri s-a regăsit în proiectele propuse de politicieni. Viitorul nostru îl scriu cei care reprezintă trecutul. Am făcut un pas mic pentru un partid mare. Acesta este Forţa Civică. Noi toţi reprezentăm glasul majorităţii reduse la tăcere în ultimii 20 de ani. Locul celor puţini, incompetenţi şi ancoraţi în trecut nu este aici, în FC. Aici au venit cei care au curaj” .

UPDATE 12.15: Şi-a început discursul Ion Bazac. „Sunt aici pentru că, paradoxal, nu mai este loc pentru generaţia mea“.

UPDATE 11.59: Se pun bazele a două noi organizaţii interne: Organizaţia persoanelor cu dizabilităţi, care să se ocupe de o strategie la nivel naţional, şi Organizaţia minorităţilor naţionale.

UPDATE 11.53: Ştefan Pirpiliu prezintă principalele modificări ale statutului FC. Culorile cu care se identifică partidul sunt albastru şi alb.

Calitatea de membru se poate pierde şi printr-o hotărâre judecătoarească, nu numai din cauza colaborării cu Securitatea. Un membru nu poate cumula mai mult de două funcţii în cadrul partidului.

UPDATE 11.27: Convenţia naţională a Forţei Civice (FC) a început cu intonarea Imnului naţional.

Candidaţii la conducerea Partidului Forţa Civică sunt:

Mihai Răzvan Ungureanu, preşedinte

Adrian Ştefan Iuraşcu, prim-vicepreşedinte

Ion Bazac, vicepreşedinte

Biriş Gabriel-vicepreşedinte

Bolchiş Florin-vicepreşedinte

Radu Botezatu-vicepreşedinte

Ionaşcu Daniel Cătălin-vicepreşedinte

Popescu Dan Cristian-vicepreşedinte

Săniuţă Marian Florin-vicepreşedinte

Vornicu Smaranda-vicepreşedinte

Sergiu Fendrihan-vicepreşedinte

Ioan Mircea Hâncu-vicepreşedinte

Adrian Semcu-vicepreşedinte

Dan Liga-vicepreşedinte

Ştefan Pirpiliu, secretar general

Gheorghe Moisescu, secretar general adjunct

Valentin Suvar, secretar general adjunct

Despina Munteanu, secretar executiv

Silviu Denis Soare, secretar executiv

Pârcălabu Sorin -trezorier

Convenţia Naţională a PFC se va desfăşura la Sala Polivalentă din Bucureşti cu începere de la ora 11,00.

"Forţa Civică este vehiculul electoral ce va permite membrilor Iniţiativei (ICCD - n.r.) să-şi asume un rol activ în viaţa politică, participând la alegerile parlamentare din acest an. În cadrul Convenţiei Naţionale vor avea loc alegeri pentru noua conducere a partidului", a precizat Mihai-Răzvan Ungureanu în anunţul său adresat mass-media şi citat de Agerpres.

Preşedintele ICCD nu a dat detalii despre PFC şi nu a precizat dacă este vorba despre un nou partid pe scena politică sau despre reconfigurarea unuia deja existent.

"Am anunţat cu ceva timp înainte că Iniţiativa Civică de Centru Dreapta îşi alcătuieşte propria expresie partinică, nefăcând din aceasta o modalitate de a trece ICCD într-un plan secundar. Dar avem nevoie ca principiile noastre, ideile noastre, modul în care înţelegem să contribuim la guvernarea ţării, când acest lucru se va impune, să poată fi susţinute de un argument partinic puternic", a afirmat preşedintele ICCD.

De asemenea, Ungureanu a evitat să spună dacă este membru al PFC sau dacă va candida la o funcţie de conducere în acest partid.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite