Pact Boc - Blaga: Terminaţi cu cafelele şi cu taberele din partid!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi candidaţi la şefia PDL, premierul Emil Boc şi secretarul general Vasile Blaga, secondaţi de vicepreşedintele Gheorghe Flutur, au discutat ieri pe rând cu senatorii şi deputaţii partidului, cărora le‑au cerut un pact de neagresiune în campania internă.

Surse din partid au declarat pentru „Adevărul" că atât premierul, cât şi contracandidatul său le-au spus parlamentarilor să strângă rândurile şi să se concentreze pe legile „care le scapă" din cauza lipsei de mobilizare, nu pe alegerile interne. „Noi suntem parteneri. Rămânem prieteni şi după această competiţie", le-a descris Blaga parlamentarilor relaţia sa cu premierul. „Terminaţi cu cafelele, cu aranjamentele de culise, cu taberele din partid şi declaraţiile de susţinere pentru unul sau altul. Nu asta trebuie să fie preocuparea voastră în acest moment!", a continuat secretarul general.

Citiţi şi: Oamenii lui Blaga, strânşi cu uşa de susţinătorii lui Boc

La finalul discuţiilor cu uşile închise, întrebat despre pact, Blaga a răspuns sec: „L‑am atacat eu vreodată pe premierul Emil Boc?!". De altfel, potrivit unor surse, Blaga şi unii susţinători ai săi şi-ar fi arătat nemulţumirea faţă de elanul cu care unii democrat-liberali s-au înrolat în armata lui Boc, după declaraţia lui Băsescu de susţinere a premierului. Pentru „o competiţie elegantă" a militat ieri şi preşedintele PDL Dolj, Radu Berceanu. „Nu înţelegem cum unele filiale pot organiza voturi pentru a spijini „unanim" persoane (indiferent despre cine este vorba), în condiţiile în care nicio moţiune nu există oficial până la 12 aprilie", a arătat şeful democrat-liberalilor doljeni, într-o scrisoare adresată ieri conducerii PDL. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite