PSD: „Puterea din România dispreţuieşte democraţia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sigla Partidului Social Democrat
Sigla Partidului Social Democrat

Partidul Social Democrat (PSD) a trimis, marţi, un comunicat de presă în care precizează că deciziile Curţii Constituţionale reprezintă o înfrângere pentru milioanele de români care vor fi afectaţi de către actele normative declarate constituţionale.

Social-democraţii afirmă că sunt dezamăgiţi cu privire la deciziile luate de către Curtea Constituţională a României, legiile fiind nedrepte cu românii. „Deciziile nu ar fi trebuit să aibă valenţă politică. Prin aceste decizii, nu opoziţia a pierdut o luptă cu Puterea, la arbitrajul Curţii Constituţionale, ci milioanele de români care vor fi afectaţi de actele normative în discuţie. Este vorba de legi nedrepte cu românii, iar adoptarea acestor legi a fost forţată de către actuala putere într-o manieră care confirmă totalul dezinteres al partidelor din coaliţia de guvernare şi al preşedintelui României faţă de necesitatea dezbaterii politice şi a dialogului social“, se arată în comunicat.

De asemenea, PSD afirmă că Puterea dispreţuieşte democraţia şi că actele normative vor afecta viaţa a milioane de români. „Într-un interval de timp extrem de scurt au fost adoptate acte normative care vor influenţa viaţa a milioane de români pe zeci de ani de acum încolo. Din păcate, România se confruntă la acest moment cu o Putere care dispreţuieşte profund democraţia“, precizează social-democraţii.

În final, PSD precizează că, în momentul în care va prelua puterea, va modifica legea salarizării unitare şi legea pensiilor. „Partidul Social Democrat îşi ia angajamentul ca, în momentul preluării guvernării, să modifice şi legea salarizării unitare şi legea pensiilor, pentru a limita efectele lor negative din prezent. Aceste legi nu pot fi însă realizate pornind de la principiul conform căruia trebuie să îi distrugă pe majoritatea celor vizaţi de prevederile lor. Sub minciuna unei aşa-zise reforme se ascunde batjocorirea a milioane de salariaţi, de pensionari, de familii care cu greu îşi mai pot plăti creditele, oameni care nu vor uita niciodată cât de jos au putut ajunge propriii lor guvernanţi“, se încheie comunicatul.

Vezi aici ce decizii a luat Curtea Constituţională

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite