CCR: Legea bugetului de stat pe 2011 este constituţională (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu ar putea primi legea Educaţiei la promulgare după verdictul judecătorilor de la Curtea Constituţională
Traian Băsescu ar putea primi legea Educaţiei la promulgare după verdictul judecătorilor de la Curtea Constituţională

Curtea Constituţională a României (CCR) a dezbatut marţi patru legi contestate de Opoziţie.

ORA 13.17 Decizia pe Legile Educaţiei a fost amânată pentru 4 ianuarie 2010, iar contestaţiile pe Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 50/2010 privind creditele pentru consumatori au fost respinse.

La fel, Legea salarizării unitare este constituţională, a decis CCR.

ORA 13.15 Cei nouă judecători ai Curţii Constituţionale au respins sesizările Opoziţiei pe Legea bugetului de stat pe 2011.

CCR va dezbate:

1. Sesizarea formulată de 53 de deputaţi ai PNL privind Legea salarizării unitare pe anul 2011, asupra căreia Guvernul şi-a asumat răspunderea săptămâna trecută. Liberalii reclamă încălcarea normelor constituţionale referitoare la procedura de legiferare prin angajarea răspunderii de către Guvern.

2. Sesizările PNL, PSD şi PC şi a preşedintelui Senatului referitoare la Legea Educaţiei. Autorii susţin, în sesizarea adresată CCR, că Legea Educaţiei este viciată de neconstituţionalitate în ansamblu, fiind încălcate normele constituţionale referitoare la procedura de legiferare prin asumarea răspunderii de către Guvern.

3. Sesizarea depusă de PNL privind Legea bugetului de stat pe 2011. Potrivit liberalilor, bugetul este unul "anormal", "care nu face nimic bine pentru niciun cetăţean din această ţară. Este un buget care nu face nimic pentru mediul de afaceri, care nu creează locuri de muncă, care nu va asigura creştere economică şi care nu va asigura creşterea nivelul de trai al populaţiei".

4. Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 50/2010 privind creditele pentru consumatori.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite