PSD şi PNL intră în coliziune înainte de moţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta şi Crin Antonescu se contrează pe postul de premier şi pe strategia anti-PDL.

Liderul PNL Crin Antonescu este deranjat de faptul că PSD nu acceptă ideea unui premier independent şi refuză clarificarea situaţiei înainte de moţiune. Potrivit unor surse liberale, PNL şi PSD ar fi convenit să stabilească numele premierului independent înainte de moţiunea de cenzură.

Numele urma să fie anunţat oficial doar dacă Guvernul Boc ar fi fost demis de Parlament, miercuri, când se votează moţiunea. În acest fel, Traian Băsescu ar fi fost în defensivă: fie ar fi fost nevoit să dea explicaţii pentru un refuz, fie ar fi acceptat.

Noua variantă lansată de liderul PSD Victor Ponta , ca subiectul premierului să fie discutat în seara zilei de miercuri generează pericolul ca până în acel moment Traian Băsescu să anunţe deja nominalizarea.

Citiţi şi:

Social-democraţii au primit directivă să aducă autocare cu protestatari în ziua moţiunii

Moţiunea PSD-PNL va fi votată în 27 octombrie. A doua zi, Guvernul îşi asumă răspunderea

Atacurile lui Antonescu

"Noi am discutat, am convenit împreună să susţinem un premier independent, văd că domnul Ponta a spus astăzi că <<discutăm miercuri seara>>. Poate cu domnul Băsescu o să discute miercuri seară, la consultări, dacă pică Guvernul", a afirmat Crin Antonescu, la B1TV.

"Dacă noi nu avem o alternativă cu care să ne ducem la Cotroceni, eu nu pot să spun nimic dacă Traian Băsescu numeşte prim-ministru pe cine vrea şi nu cred că rezolvăm situaţia", a mai spus preşedintele PNL. Liderul liberal s-a arătat nemulţumit de faptul că social-democraţii au întârziat depunerea moţiunii de cenzură.

De asemenea, în ceea ce priveşte diferenţa dintre PSD şi PNL Antonescu a susţinut că social-democraţii îşi menţin aceeaşi viziune asupra reformării statului doar prin "cosmetizarea" acestuia. " Să-l mai reformăm cum îl reformează şi domnul Băsescu, adică îi punem pe ai noştri, nu pe ai lor şi mai facem nişte mişcări cosmetice. ", a comentat liderul liberal despre viziunea PSD.

"El a explicat însă, că până şi în acest context PNL va face Guvern cu PSD. "Actualul Guvern e o nenorocire mai mare decât trei PSD-uri la un loc", a fost explicaţia liderului liberal.

De altfel, ieri, Antonescu a respins varianta ca Victor Ponta să fie premierul guvernului de criză.

Victor Ponta şi "martirii mişcării socialiste"

Preşedintele PNL a susţinut însă că nu este în vreo dispută cu Victor Ponta "sau alt martir al mişcării socialiste" şi că luni va încerca din nou să le prezinte social-democraţilor panurile PNL pentru maximalizarea şanselor moţiunii de cenzură.

" Nu e vorba despre o dispută, ci despre faptul că noi încercăm să maximizăm şansele acestei moţiuni de cenzură printr-o construcţie alternativă pe care s-o avem imediat la îndemână dacă moţiunea trece, în vreme ce tactica PSD pare a fi alta. Dacă această moţiune nu va reuşi, va fi o mare frustrare pentru toţi oamenii care aşteaptă de la noi, de la PNL şi PSD, această schimbare politică", a declarat ieri Crin Antonescu.

Ironiile liderului PSD

Noua rundă de atacuri reciproce între liderii Opoziţiei a fost deschisă de Victor Ponta. "Despre premieri discutăm miercuri seară, până atunci trebuie să ne concentrăm pentru a trece moţiunea de cenzură. Oricum, varianta cu premierii independenţi nu ştiu cât este de viabilă. Dacă stau să mă gândesc liberalii nu au avut << avut mână bună>> la independenţi până acum.

Toţi independenţii lor: Predoiu, Cioloş şi Vlădescu au plecat la Băsescu după ce au ieşit de la guvernare", a declarat liderul PSD. Ponta a confirmat informaţiile potrivit cărora liberalii i-ar putea propune pe Klaus Johannis, Stere Farmache şi Mariana Gheorghe pentru funcţia de premier, în eventualitatea adoptării moţiunii de cenzură.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite