Vlad Moisescu, schimbat din funcţia de preşedinte al PNL Sector 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu
Crin Antonescu

Preşedintele PNL Crin Antonescu a obținut, astăzi, schimbarea lui Vlad Moisescu de la conducerea PNL Sector 1, pe motiv de colaborare cu PDL. Comitetul Național Executiv al PNL a validat, astăzi, candidații la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

UPDATE 19.40 Primarul sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, l-a atacat dur, vineri seara, pe liderul PNL, Crin Antonescu, spunând că decizia acestuia de a-l primi pe Gigi Becali în partid face bine doar adversarilor politici ai liberalilor. CITEŞTE CE A SPUS CHILIMAN DESPRE BECALIZAREA PNL!

UPDATE 17.15 Crin Antonescu a explicat motivele schimbării lui Vlad Moisescu din fruntea PNL sector 1.
„Este de neacceptat ca în vreme ce un întreg partid se mobilizează, dă o bătălie politică, unii dintre noi să trădeze. Nu a uitat nimeni ce s-a întâmpla la referendum, când Chiliman a citit proclamaţii de la Dan Andronic sau ucenicii săi. Nu a uitat nimeni cum domnul Vlad Moisescu ne-a catalogat pe toţi grup infracţional. Nu poate nimeni să ignore faptul că atunci când se porneşte o bătălie poţi pleca cu trădători în rândurile tale, dar când îi ştie pe toată lumea nu poţi continua. Nu avem cum să dăm bătălia cu adversari aşa de puternici, dacă nu avem minimum de corenţă. Motivele erau suficiente pentru a cere excluderea lor din partid", a spus Antonescu.

Președintele PNL a adăugat că Vlad Moisescu ar fi cel care afirmă în stenogramele Parchetului că liderii PNL ar fi un grup infracțional.

UPDATE 16.54 Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat, că "prin demiterea lui Vlad Moisescu s-a făcut un mare deserviciu PNL". "Le recomand tuturor să-I voteze pe candidaţii PNL, mai puţin pe unul, care s-a înscris mai târziu în partid", a spus Orban, cu referire la Gigi Becali.

Liderii fililalelor PNL din Mehedinţi şi Dâmboviţa au fost demişi de CNEx al partidului, birourile teritoriale ale celor două organizaţii fiind dizolvate, a anunţat preşedintele partidului Crin Antonescu.

UPDATE 15.45 Vlad Moisescu a confirmat că a fost acuzat de trădare şi neimplicare în campania pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, însă a replicat că organizaţia pe care a condus-o a avut o prezenţă notabilă la referendum.

UPDATE 15.39  CNEx al PNL a validat schimbarea din funcţia de preşedinte al PNL Sector 1 a lui Vlad Moisescu, cu 42 de voturi "pentru" şi 15 "împotrivă".

UPDATE 15.10 La aceasta oră se discută reclamaţia senatorului Ioan Ghişe, care nu a fost validat pentru alegerile parlamentare de organizaţia din care face parte, PNL Braşov, însă se bucură de sprijinul conducerii centrale.

UPDATE 14.55 CNEx al PNL a votat derogările pentru candidaturile lui Gigi Becali, Victor Ciorbea, Daniel Barbu, Vlad Nistor şi Rareş Bogdan.

UPDATE După schimbările din cadrul organizaţiei PNL Sector 1, CNEx al partidului va amaliza şi reconfigurarea colegiilor pentru alegerile parlamentare.Astfel, Ludovic Orban, un apropiat al tandemului Chiliman-Moisescu, nu mai este sigur de colegiul său din Sectorul 1.

UPDATE Biroul Politic al PNL a votat schimbarea lui Vlad Moisescu de la şefia PNL Sector 1, cu 24 de voturi "pentru", 6 "împotrivă" şi două abţineri. Decizia finală va fu luată în Comitetul Naţional Executiv, la care vor lua parte şi preşedinţii de filiale. În locul lui Moisescu, liberalii l-au propus pe Eugen Nicolăescu, care este şi preşedinte interimar al PNL Bucureşti.

UPDATE Crin Antonescu a cerut schimbarea lui Vlad Moisescu, preşedintele PNL Sector 1, pe care l-a acuzat de colaborare cu PDL la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Moisescu a replicat că schimbarea sa din funcţie nu se justifică, având în vedere rezultatele obţinute de PNL sector 1 la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Vlad Moisescu şi Andrei Chiliman, primarul liberal al Sectorului 1, se numără printre adversarii lui Crin Antonescu.

Liberalii din Mehedinţi sunt surprinşi de decizia decapitării conducerii organizaţiei

Propunerea schimbării din funcţie a lui Moisescu urmează să fie discutată de Biroul Politic al PNL, care va face o recomandare, iar decizia va fi luată, astăzi, de Comitetul Naţional Executiv, potrivit unor surse din interiorul PNL.

Antonescu: Gigi Becali nu a fost invitat la şedinţa PNL

UPDATE  Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat că europarlamentarul George Becali nu a fost invitat la şedinţa liberalilor, însă la şedinţa conducerii PNL a ajuns Victor Ciorbea, unde urmează să fie discutate candidaturile pentru parlamentare şi derogările de vechime pentru candidaţi.

Liberalii finalizează, astăzi, în ședința CeX candidaturile la alegerile parlamentare, deși candidații USL au fost lansați, oficial, miercuri pe Arena Națională. O parte dintre colegiile rezervate liberalilor în cadrul USL nu erau ocupate cu candidați la ora lansării.

Una dintre problemele care vor fi discutate este cea a candidaturii lui Gigi Becali. Acesta s-a înscris, astăzi, în PNL dar trebuie sa primeasca derogare de vechime pentru a putea intra in cursa electorală. Potrivit statutului PNL candidatura la alegeri este condiționată de o vechime de doi ani in partid.
Becali ar putea candida in Bucuresti, cel mai probabil in sectorul 6 unde Crin Antnescu se bazeaza pe sprijinul primarului Rareș Mănescu.

CNEX ar urma să aprobe derogări și pentru alți candidați fără vechime în partid cum ar fi Sorin Roșca Stănescu, Vlad Nistor sau Daniel Barbu.
Conducerea partidului urmează să arbitreze și o parte din conflictele din filiale. Astfel, la Brașov senatorul Ioan Ghișe nu se mai regăsesște pe lista de candidați și a cerut CNEx să discute situația sa.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite