UPDATE Membrii PDL care sunt trimişi în judecată vor fi automat suspendanţi din partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Democrat-liberalii care vor fi trimişi în judecată vor fi automat suspendaţi de drept din partid, potrivit unei decizii a Biroului Permanent Naţional al PDL, care a decis modificarea statutului partidului.

"Urmează ca modificarea statutului prin care cei care sunt trimişi în judecată să fie automat suspendaţi de drept să o aprobăm în cadrul CNC ( Consiliul Naţional de Coordonare - n.r.). Sigur vom discuta cazul Păsat şi în cadrul grupului, dar vă spun că asta e decizia politică. Pe asta mergem. Ca suspendările să fie de drept în cazul când sunt trimişi în judecată sau, în acelaşi timp, supendarea de drept din calitatea de membru (...)", a declarat, luni, Mircea Toader, liderul Grupului PDL din Camera Deputaţilor, citat de Agerpres.

Totuşi, potrivit unor surse citate de Antena 3, doar trei dintre liderii PDL-ului au votat, luni, în şedinţa BPN, pentru excluderea lui Dan Păsat din partid.

Şeful statului s-a întâlnit în această după-amiază, la ora 15:00 cu şefii de filiale PDL. Află aici mai multe

Potrivit sursei citate, şeful statului anunţase încă de săptămâna trecută că este dispus să discute cu "toţi preşedinţii de organizaţii odată", în perspectiva viitoarelor alegeri interne din PDL, programate pentru jumătatea lunii mai.

Consiliul Naţional de Coordonare al PDL, care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, se va pronunţa în ceea ce-l priveşte pe deputatul Dan Păsat, care este acuzat de trafic de influenţă, a declarat şi secretarul general adjunct al formaţiunii Gheorghe Flutur.

"Personal cred că Păsat ar trebui să-şi dea demisia", a precizat Flutur.

De altfel, acesta nu este singurul din PDL care susţine că Dan Păsat ar trebui să părăsească' partidul până îşi lămureşte situaţia.

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, la rândul său, că Dan Păsat ar trebui să îşi dea demisia din partid şi a precizat că va fi operată o modificare a Statutului PDL care să prevadă şi autosuspendarea din formaţiune.

"Ar trebui (n.r. - Dan Păsat) să-şi dea demisia din partid, să se autosuspende. Autosuspendarea nu (n.r - există), dar introducem noi acum în Statut", a declarat Blaga, la ieşirea din şedinţa conducerii centrale a PDL.

Şi Raluca Turcanu a cerut demisia din partid a lui Păsat, apreciind că un asemenea demers este necesar pentru a arăta că formaţiunea se delimitează de votul din Parlament prin care s-a respins solicitarea Parchetului în privinţa anchetei împotriva deputatului PDL.

Un alt democrat-liberal, Cristian Boureanu, a amintit că actualul şef al statului, Traian Băsescu, a renunţat la funcţia de parlamentar pentru a se pune la dispoziţia Justiţiei.

Şi şeful statului a subliniat că PDL-ul nu poate fi credibil în lupta împotriva corupţie atâta vreme cât Monica Iacob Ridzi şi Dan Păsat sunt, în continuare, în partid

"Problema e că PDL nu are toate voturile necesare pentru a debloca dosarele Păsat şi Ridzi din Parlament, dar, în acelaşi timp, dosarele merg înainte. Parlamentul nu a încuviinţat arestarea lui Păsat, dar dosarul merge. Partidul are într-adevăr o problemă, dacă vrea să aibă credibilitate şi trebuie să-i excludă din partid pe cei doi care au probleme cu justiţia, fiindcă dosarele celor doi sunt pe cale să ajungă în instanţă şi cei mai mulţi parlamentari PDL chiar au votat pentru rezolvarea acestei probleme, dar sunt în faţa a două eşecuri", a declarat preşedinbtele Traian Băsescu pentru România Liberă.

Referitor la subiectele discutate, luni, în Biroul Permanent Central al PDL, Gheorghe Flutur a precizat că premierul şi ministrul Muncii au fost mandataţi să finalizeze săptămâna aceasta Codul muncii

"Codul Muncii este urgent, dar nu am discutat despre asumarea răspunderii", a spus Flutur, răspunzând la o întrebare pe această temă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite