Un ONG cere schimbarea numelui alianţei de centru-dreapta şi ameninţă cu datul în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Asociației România Dreaptă, Gheorghe Piperea, a trimis, duminică, o scrisoare către Vasile Blaga, Mihai Răzvan Ungureanu și Mihail Neamțu în care le cere schimbarea numelui Alianţei România Dreaptă, punându-le în vedere că îi va da în judecată dacă refuză.

"Vă asigur că demersul meu este unul exclusiv civic, lipsit de orice valenţe politice. Vă asigur, de asemenea, că, în cazul în care refuzaţi schimbarea numelui alianței pe care o preconizați, acest demers civic va deveni unul juridic, cu toată forţa legii de partea sa", se arată în scrisoarea înaintată liderilor ARD şi citată de NewsIn.

Președintele ONG susține că asociația a fost fondată la începutul anului 2012. "Vă scriu în numele unei organizaţii non-guvernamentale, Asociaţia România Dreaptă (ARD), înfiinţată de mine și de alți 10 membri fondatori la începutul anului 2012, cu obiectivul de a proteja drepturile cetăţenilor români în relaţia cu un stat care abuzează de puterea sa administrativă prin restrângerea drepturilor şi liberei iniţiative ale cetăţeanului, și în relația cu corporațiile multinaționale care abuzează, pe teritoriul României, de puterea lor economică, prin restrângerea drepturilor lor economice, sociale și de mediu sănătos", mai notează liderul Asociației.

În scrisoarea adresată liderilor ARD ,Gheorghe Piperea precizează că dacă alianța politică se înființează cu acest nume, "va avea loc un furt de identitate".

"Asociaţia România Dreaptă (ARD) a fost înfiinţată cu mult înaintea anunţării alianţei politice pe care o preconizați. Conform legii, Asociaţia România Dreaptă (ARD) are, din momentul legalei sale înființării, atât dreptul la propria denumire și identitate, drept inerent personalității sale juridice, cât și dreptul de proprietate intelectuală asupra denumirii „România Dreaptă" și asupra acronimului ARD. Acest fapt este dincolo de orice potențială dispută.(...) Nu vă scriu, însă,pentru a vă prezenta activitatea Asociaţiei România Dreaptă (ARD), ci pentru a vă atrage atenţia asupra unei grave erori de strategie pe care sunteți pe cale de a o comite prin înfiinţarea așa-numitei Alianţe România Dreaptă (ARD). Dacă alianţa politică pe care aţi anunţat-o public se înființează cu acest nume, va avea loc un furt de identitate, iar acțiunea dumneavoastră politică va putea fi catalogată ca fiind atât contra canoanelor morale,cât și contra dispozițiilor legii. Paradoxal este, însă, că, având în vedere vizibilitatea acţiunilor Asociaţiei România Dreaptă (ARD) în cazul Chevron, niciunul dintre colegii dumneavoastră nu a sesizat furtul de identitate. Faptul că o mişcare politică ce se vrea importantă ia numele unei asociaţii legal constituite și îl folosește ca fiind propriul nume, nu poate fi pus doar pe seama unei erori ci, mai degrabă, denotă nepăsare față de etică, față de lege și față de drepturile altora. O alianță care, conform declarațiilor publice ale reprezentanților săi, își propune să își ghideze acțiunea după un cod etic, nu poate porni la drum cu o asemenea linie de start : ce se întâmplă e contrar oricărei logici, fie ea și o logică de campanie electorală", se mai arată în scrisoarea președintelui Asociației România Dreaptă adresată liderilor ARD.

PDL, Forţa Civică şi PNŢCD şi-au oficializat, duminică, alianţa politică, după ce liderii celor trei formaţiuni, Vasile Blaga, Mihai Răzvan Ungureanu şi Aurelian Pavelescu au semnat, la sediul PDL, protocolul Alianţei România Dreaptă(ARD). Cei trei vor pleca la Biroul Electoral Central pentru a înregistra noul proiect politic.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite