Monica Macovei spune că nu se simte umilită după şedinţa PDL sau din cauza apelativului "procuror comunist"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Macovei
Monica Macovei

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a spus într-un interviu, la Realitatea Tv, duminică seară, că nu s-a simţit umilită la şedinţa PDL şi că nu are de gând să oprească proiectele pe care le-a început doar din cauza apelativului "procuror comunist" pe care i l-a adresat Radu Berceanu.

Citeşte şi:

Reformiştii, înfrânţi de „talibanii" din PDL

Replici dure la Consiliul Naţional al PDL: "Oamenii simpli văd corupţii din realitate!"

Monica Macovei a afirmat că nu se simte umilită că a pierdut bătălia de la CNC şi s-a arătat optimistă că la un moment dat criteriile de integritate aşa cum le vede ea vor fi adoptate de PDL. "Aşa se schimbă lucrurile. (...) Simt că am înaintat, se discută atâta despre ele, da, eu cred că pentru toată viaţa politică a fost foarte bună discuţia de ieri. A existat acest răspuns (de respingere a propunerilor ei, n.r.), s-ar putea să se schimbe acest răspuns", a mai declarat Macovei.

Eurodeputatul Monica Macovei spune că nu este surprinsă că Radu Berceanu a numit-o procuror comunist, apelativ pe care l-au folosit contra ei şi Dan Voiculescu şi Adrian Năstase, dar că nu se va opri din proiectele sale doar pentru că aude asemenea lucruri.

Macovei a fost întrebată cum interpretează aluziile lui Berceanu la adresa ei. "Toate acestea sunt previzibile. Când te angajezi la o asemenea bătălie trebuie să te aştepţi la asemenea replici sau la asemenea atitudini. Ceea ce spune Radu Berceanu spune de mult. Aud şi la Năstase, aud şi la Voiculescu, aud şi la Boureanu. Pentru mine nu e o noutate, nu m-a mirat nimic, mă aşteptam la asta. Eu nu mă opresc dintr-un demers pentru că o să-mi spună Berceanu sau altcineva lucruri de genul acesta", a subliniat ea, adăugând că nu s-a dus la acea şedinţă să "smulgă aplauze".

Monica Macovei spune că deşi "au fost doar trei pentru modificarea statutului, numărul spune foarte mult" şi susţine că numeroasele reforme reprezintă obiectivul său politic, însă recunoaşte că un astfel de scop trebuie atins alături de "oameni credibili".

Fostul ministru a fost întrebată dacă e de părere că Traian Ungureanu a "trădat" nealăturându-se ei, lui Cristian Preda şi lui Sever Voinescu. "Nu este o trădare. Asta este alegerea lui. El crede că se face altfel, cu paşi mai mici decât văd eu". Cât priveşte posibilitatea ca Ungureanu să fie cooptat în echipa lui Vasile Blaga, Macovei s-a declarat bucuroasă dacă s-ar întâmpla. "Dacă Traian ajunge prim-vicepreşedinte la partid eu mă bucur şi îl susţin să facă tot ce face pentru a schimba în bine orice nu merge bine", a arătat ea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite