Replici dure la Consiliul Naţional al PDL: "Oamenii simpli văd corupţii din realitate!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Naţional de Coordonare al PDL a respins sâmbătă propunerea de modificare a statutului potrivit căreia membrii PDL trimişi în judecată să fie suspendaţi automat din partid. Monica Macovei, Cristian Preda şi Sever Voinescu au criticat partidul pentru "lipsa de responsabilitate" în luarea acestei decizii.

Europarlamentarul Cristian Preda:
     • Noi riscăm să intrăm într-o curbă din care să nu ne mai putem ridica dacă nu vom clarifica relaţia noastră cu cei care, nu în mod neîntemeiat, ci în mod justificat, sunt acuzaţi pentru corupţie, pentru că oamenii simpli văd corupţii din realitate

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu:
     • Deciziile luate sunt democratice, dar uneori se dovedeşte, în timp, că cei aflaţi în minoritate au dreptate. Singurul lucru pe care mi-l reproşez este că nici eu şi nici Cristian Preda sau Monica Macovei nu am fost capabili să convingem mai multă lume despre necesitatea adoptării principiilor de integritate.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei:
     • A înregistrat o bătălie pierdută în privinţa introduceri principiilor de integritate în Statutul partidului. Suntem consecvenţi şi o să continuăm să ne batem pentru ceea ce am propus. Faţă de ceea ce s-a discutat astăzi aş vrea să subliniez un lucru: integritatea nu este o modă, integritatea este un mod de viaţă
     • O persoană trimisă în judecată pentru fapte de fraudă, corupţie sau diverse fapte grave nu are credibilitate. Despre asta este vorba. Despre credibilitate este vorba şi acesta este scopul acestor modificări. Noi am spus tot timpul în campania electorală că suntem altfel decât PSD. Dacă spunem că suntem altfel, haideţi să arătăm că suntem altfel.
     • Nu înţeleg de ce amânăm adoptarea acestor criterii şi o să facem la vară sau la toamnă un Cod etică şi nu-l facem acum şi de ce nu s-a putut elabora până acum de această Comisie de statut şi etică. Amânarea mi se pare că e determinată de o lipsă de responsabilitate.

-----------------------------------------------------------

Răspunsurile primite de grupul reformiştilor:

Radu Berceanu
     • Am fost la DNA de zeci de ori, am avut un dosar politic în 2002 şi mi s-a întocmit zile acesta un dosar politic, de aceea nu sunt deloc adeptul părerii că cei care sunt acuzaţi la un moment dat sunt şi vinovaţi
     • Către Cristian Preda: i-a reproşat că nu a venit la şedinţa Colegiului Director, pentru a-şi susţine punctul de vedere şi preferă bătăliile duse pe blog. " La Colegiul Director s-a întâmplat că nu aţi fost acolo. Înţeleg că veniţi la şedinţă unde e televiziunea, acolo nu era"

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga:
     • Noi nu am mers cu nimeni la tribunal în cârd, să-l spijinim. Nu aţi văzut PDL să facă asta. Este nevoie de integritate, dar şi de solidaritate

Sulfina Barbu
     • Criteriile de integritate se vor regăsi în Codul de etică. Avem nevoie de criterii de integritate care să se refere şi la corupţie. Aceste criterii din Cod vor cădea în responsabilitata viitorului preşedinte al PDL şi viitoarei conduceri a partidului.

PDL a decis să se rămână la prevederile actuale ale statutului, care precizeaza ca suspendarea se poate face in cazul arestarii sau condamnarii definitive. În ceea ce priveşte suspendarea membrilor PDL trimisi in judecata, CNC a decis ca această măsură sa fie reglementata intr-un cod etic ce va fi elaborat de viitoarea conducere a partidului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite