Mircea Băsescu: „Dacă ar fi fost Traian în locul regelui, ar fi spus: «Împuşcaţi-mă!», nu ar fi abdicat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fratele lui Traian Băsescu a sărit în apărarea preşedintelui afirmând, referitor la declaraţiile lui Băsescu depsre Regele Mihai, că familia regală nu a fost jignită, abdicarea regelui fiind un gest de laşitate.

Mircea Băsescu a declarat că , dacă fratele său s-ar fi aflat în locul regelui, ar fi preferat să fie împuşcat decât să abdice. Mai mult, acesta afirmă, conform replicaonline.ro, că sunt multe exemple de regi care au fost omorâţi şi au devenit eroi. „A fost un comentariu, o opinie a preşedintelui, cu care eu, ca cetăţean, sunt de acord. Păi, dacă ar fi fost Traian în locul regelui, ar fi spus: «Împuşcaţi-mă!», nu ar fi abdicat. Sunt atâtea exemple de regi care au fost omorâţi. Dacă Regele Mihai nu ar fi abdicat, probabil că ar fi fost omorât şi atunci ar fi devenit un erou", a spus Mircea Băsescu (foto jos).


image

Fratele preşedintelui l-a atacat şi pe Ion Iliescu, spunând că acesta nu i-a permis regelui să intre în ţară şi acum îl critică pe Traian Băsescu pentru anumite afirmaţii. „Am văzut că şi Ion Iliescu îl critică pe preşedinte, dar îmi aduc aminte când a venit Alteţa Sa pe aeroport şi Iliescu nu i-a permis să intre în România. Alteţa Sa nu a fost jignit de ceea ce a spus fratele meu, acesta este adevărul. Alteţa Sa nu mai e Rege pentru că a renunţat. Când îl va unge Patriarhul iar Rege, atunci va fi Rege din nou", a încheiat fratele lui Traian Băsescu.


image

Traian Băsescu a fost invitat, miercuri seară, la postul B1 TV, acolo unde a lansat un atac dur la adresa Regelui Mihai, declarând că abdicarea acestuia a fost un act de trădare. Preşedintele l-a acuzat pe Regele Mihai de trădare prin abdicarea din 1947, calificându-l pe acesta drept „slugă" a ruşilor. Mai mult, Traian Băsescu a afirmat că Mihai este la fel de responsabil ca mareşalul Antonescu pentru Holocaustul împotriva evreilor şi a ţiganilor.

Vezi aici ce cred analiştii politici despre afirmaţiile lui Traian Băsescu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite