Vezi aici cum îi răspunde principesa Margareta preşedintelui Băsescu / Analist politic: „Familia regală a dat dovadă de înţelepciune politică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regele Mihai şi Principesa Margareta
Regele Mihai şi Principesa Margareta

Preşedintele l-a acuzat pe Regele Mihai de trădare prin abdicarea din 1947, calificându-l pe acesta drept „slugă" a ruşilor. Mai mult, Traian Băsescu a afirmat că Mihai este la fel de responsabil ca mareşalul Antonescu pentru Holocaustul împotriva evreilor şi a ţiganilor.

Preşedintele Băsescu a fost invitat, miercuri seară, la postul B1 TV, acolo unde a lansat un atac dur la adresa Regelui Mihai, declarând că abdicarea acestuia a fost un act de trădare. „Tot continuăm să considerăm că abdicarea Regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de trădare a interesului naţional al României. Pentru noi toţi şi pentru istorie, Antonescu rămâne responsabil de Holocaustul împotriva evreilor şi ţiganilor, ducerea lor în Transnistria şi nu ştiu ce. Nimeni nu spune că statul român avea un şef de stat atunci, ăsta era doar prim-ministru", a spus Traian Băsescu.

În replică, reprezentantul Casei Regale, Radu Ghina, a declarat pentru Mediafax că Regele Mihai nu a autorizat pe nimeni să comenteze afirmaţiile lui Băsescu. Întrebaţi despre acuzaţiile preşedintelui, atât principesa Margareta, cât şi principele Radu, au afirmat că nu vor să comenteze. „Nu vrem să comentăm", au spus cei doi. Astfel, membrii Casei Regale au dorit să răspundă prin tăcere acuzaţiilor aduse de preşedintele ţării Regelui Mihai.

Analistul politic Bogdan Teodorescu a afirmat, pentru adevarul.ro, că decizia familiei regale este una corectă, deoarece Casa Regală are de partea sa istoria. „Este corect să nu comenteze, deoarece familia regală are de partea sa istoria. Decizia acestora este una prin care îşi dovedesc, încă o dată, clasa şi forţa, au dat dovadă de înţelepciune politică. Băsescu a spus o gogomanie, care nu putea trece neobservată“, a spus Teodorescu.

Bogdan Teodorescu a adăugat că aceste afirmaţii ale lui Băsescu nu fac decât să ridice presiunea de pe umerii membrilor PDL, care negociază în aceste zile cu UDMR împărţirea teritorială. El a declarat că preşedintele ţării face multe diversiuni, prin care calcă în picioare simbolurile naţionale. „A fost o diversiune a lui Băsescu, este foarte grav că preşedintele nu-şi cunoaşte istoria. Traian Băsescu a vrut să ridice presiunea de pe împărţirea teritorială“, a încheiat analistul politic.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite