Ministrul Agriculturii, despre împrumutul de la Voiculescu: Contractul expiră în 2017, dar îl pot rambursa când pot, după posibilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o postare pe blogul său personal, Daniel Constantin spune că a simțit nevoia să fac un mic istoric al vieții sale personale și profesionale, deoarece "în ultima vreme, propaganda PDL a declanșat o amplă campanie de calomnii" care vizează, în principal, împrumutul contractat de liderul PC de la Dan Voiculescu în valoare de 295.000 de euro.

Acesta povestește cum și-a întâlnit nevasta, și ea studentă la Facultatea de Zootehnie, și cum până în 2003 a trăit în căminul studențesc alături de aceasta și de primul lor copil. "Am locuit cu soția mea în căminele studențești din Agronomie patru ani și jumătate din cei cinci de facultate. Bursa pe care am primit-o în nouă din cele zece semestre ne-a ajutat foarte mult în acea perioadă. Îmi amintesc și acum cu emoție plecarea din cămin spre spital atunci când s-a născut fetița noastră, Patricia. De altfel, primele trei luni din viață, Patricia le-a petrecut alături de noi în căminul studențesc", relatează ministrul Agriculturii.

Totuși, în 2003, lucrurile încep să se schimbe pentru actualul ministru și pentru tânăra sa familie. În luna ianuarie a acelui an este angajat la ministerul Agriculturii "pe un post de consilier pe probleme de integrare europeană", iar două luni mai târziu, "ajutat de părinți, am achiziționat un apartament în cartierul Crângași din București".

Constantin povestește și cum a ajuns să-l cunoască pe Dan Voiculescu, căruia îi datorează 260.000 de euro. "În anul 2006, am participat la o discuție pe fonduri europene în Parlamentul Romaniei, la care a participat și senatorul Dan Voiculescu. A fost primul meu contact cu acesta și la sfarșitul discuției mi-a făcut propunerea de a colabora cu dânsul în construcția unei societăți care să ajute la absorbția de fonduri europene. A fost o întâlnire care mi-a influențat destinul", scrie ministrul pe blog.

Citește și:
Daniel Constantin, susţinut în politică de Dan Voiculescu, devine ministru al Agriculturii

În același an se naște cel de-al doilea copil al familiei Constantin, lucru care îl face pe președintele PC să facă pasul spre mediul privat, deoarece cheltuielile familiei nu puteau fi acoperite din salariul de euroconsilier. "Așa a început colaborarea cu domnul Dan Voiculescu. Am preluat conducerea unei societăți comerciale care nu avea niciun angajat și pe care am lăsat-o, după ani de activitate, cu peste 25 de angajați și cu un portofoliu important de proiecte aprobate de autoritatea de management", spune liderul grupării conservatoare.

"În anul 2007, am vândut apartamentul din Crângași și am dorit să contractez un credit care să-mi permită să construiesc o casa pentru cei doi copii. (...) Aveam deja o mare parte din acte depuse la bancă pentru a contracta acel credit, mă pregăteam chiar să le semnez, când domnul Voiculescu, aflând despre intenția mea, mi-a propus să-mi împrumute dânsul suma necesară pentru construcția casei pe care o aveam deja proiectată. Vreau să precizez foarte clar, că în acel moment, eram directorul general al acelei societăți comerciale și aveam un venit foarte bun. (...) Am considerat că gestul domnului Voiculescu era o dovadă de încredere, o recunoaștere a faptului că am realizat performanțe importante în activitatea mea curentă. De altfel, mi-am dorit ca împrumutul menționat anterior să fie public, tocmai pentru că nu am nimic de ascuns la mijloc. Contractul de împrumut expiră în anul 2016-2017 putând fi prelungit oricând după această dată, precum poate fi rambursat în rate egale sau în orice altă formă în funcție de posibilități", mai scrie pe blog acesta.

Citește și:
Voiculescu dă bani cu împrumut angajaţilor de la Antene. Mihai Gâdea a luat 186.000 de euro

Constantin spune că, după ce Voiculescu i-a împrumutat banii, a continuat să administreze societatea de consultanță.

"Am menționat foarte clar și corect detaliile situației mele financiare, inclusiv împrumutul contractat transparent de la domnul Voiculescu. De altfel, acest contract a fost menționat și în declarațiile de avere ale dânsului atât în 2010, 2011 cât și 2012. Aceste informații publice, transparente nu au interesat pe nimeni până când propaganda PDL a început campania de denigrare a miniștrilor USL", notează conservatorul.

"Nu am fost pe parcursul întregii mele cariere profesionale și politice, niciodată, și vreau să subliniez niciodată, nici măcar suspectat că am fost implicat într-o faptă de corupție, ilegalitate sau orice alt demers care să conțină suspiciuni de moralitate", scrie Daniel Constantin.

La final, liderul PC s-a adresat şi celor care "au pornit o campeni de denigrare" împotriva lui: Iar celor care se hrănesc cu calomnii, cu ură, cu invidie nu pot decât să le doresc ca, mai devreme sau mai târziu, să experimenteze și sentimentul extrem de tonic de a spune/scrie adevarul".

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite