Conflictul dintre Ungureanu și coaliție: A fost sau n-a fost?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii și secretarii de stat care au lucrat în Guvernul Ungureanu vor demisiona
Consilierii și secretarii de stat care au lucrat în Guvernul Ungureanu vor demisiona

Premierul Ungureanu a ieșit, luni, nervos din ședința pe care a avut-o Guvernul cu coaliția de guvernare. El le-a cerut și miniștrilor Justiției și Finanțelor să părăsească sala împreună cu el, deoarece liderii partidelor de la putere au amenințat că nu vor merge la vor în Parlament decât dacă Guvernul decide anumite alocări bugetare.

Liderii de coaliție au negat că ar fi existat vreun conflict în ședința de luni sau că premierul împreună cu ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, și ministrul Finanțelor, Bogdan Drăgoi, ar fi fost indignați de cererile din interiorul coaliției.

Președintele Organizației PDL București, Elena Udrea, a declarat că nu a existat niciun fel de conflict în ședința de luni și că toată lumea a plecat la aceeași oră. Udrea a avertizat chiar că acestea ar putea fi zvonuri lansate de social-democrați.

Citește aici declarațiile Elenei Udrea

La rândul său, secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a acuzat că zvonurile conform cărora Ungureanu ar fi ieșit din ședință, sunt intoxicații ale presei. „Cooperare dintre premier și coaliție este ireproșabilă", a susținut Oltean.

Citește aici declarațiile lui Ioan Oltean

Și președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase, a păstrat jurământul tăcerii, declarând că nu există niciun fel de tensiune între Ungureanu și coaliție și, deci, că nu există niciun fapt de comentat.

„Nu am ce să cmentez", a punctat Anastase.

Verigile slabe

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a confirmat că premierul Mihai Răzvan Ungureanu a ieșit din sală, în timpul întâlnirii cu liderii coaliției.

„Este o discuție tehnică ce ține de Ministerul Finanțelor Publice. Probabil va continua în ședința viitoare a Coaliției. Concilierea necesităților de finanțare impune o ordine rațională de priorități. Una dintre prioritățile importante o reprezintă finanțarea în 2012 a locurilor vacante în sistemul judiciar si extinderea schemelor de personal în 2013 pentru punerea în aplicare a codurilor de procedură civilă, penal și de procedură penală", a afirmat ministrul Justitiei.

Și liderul deputaților progresiști, Eugen Nicolicea, a confirmat existența unui conflict în cadrul ședinței, însă a negat vehement că ar fi fost pe tema alocărilor bugetare din colegii.

„Este vorba despre fondurile pentru OG 7 - investiţii lucrări de apă şi canalizare pentru primăriile restante. De obicei să ştiţi că cele restante sunt cele de la opoziţie", a subliniat Nicolicea.

Citește aici declarațiile lui Eugen Nicolicea

Opoziția îl încurajează pe Ungureanu

În ceea ce privește reacțiile Opoziției, aceștia au fost zgârciți în declarații, însă liderul social-democrat, Victor Ponta, i-a transmis premierului să nu cedeze la șantajul coaliției. El l-a sfătuit pe Ungureanu să nu taie bani de la alte domenii, pentru a finanța „pomenile electorale" ale Puterii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite