Liderii PDL s-au întâlnit cu Traian Băsescu. Boc şi Blaga au anunţat că vor candida la şefia partidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parteneriatul Traian Băsescu-Emil Boc și promisiunile fără acoperire
Parteneriatul Traian Băsescu-Emil Boc și promisiunile fără acoperire

Şefii filialelor judeţene ale PDL s-au întâlnit duminică cu preşedintele Traian Băsescu. Temele principale de discuţie au fost viitorul PDL în contextul alegerilor interne şi modificarea Constituţiei.

UPDATE 21.20 Preşedintele Traian Basescu a participat la cea de-a doua parte a reuniunii PDL, consacrată priorităţilor guvernării, potrivit purtătorului de cuvânt al şefului statului, Valeriu Turcan. El a mai spus că preşedintele Traian Băsescu a accentuat nevoia de modificare a Constituţiei în sensul reducerii numărului de parlamentari, clarificării condiţiilor de suspendare a şefului statului, precum şi revenirii la un mandat prezidenţial de patru ani.

Potrivit altor surse participante la discuţii, alte puncte prioritare la modificarea Constituţiei se referă la înscrierea în Constituţie a obligativităţii încadrării într-un deficit bugetar de maxim 3%, precum şi împărţirea în euroregiuni.

UPDATE 21.02 Potrivit unor surse, Băsescu a avut un discurs în care a lăudat măsurile luate de Guvern. El le-a transmis democrat-liberalilor "să nu se mai agite" în legătură cu posibilitatea schimbării premierului pentru că asta este doar atributul lui constiţutional.

UPDATE 20.30 Emil Boc şi Vasile Blaga şi-au anunţat candidatura la şefia PDL.

UPDATE 20.10 Băsescu vrea mandat de 4 ani la preşedinte şi Parlament dizolvat dacă preşedintele suspendat nu e demis.

UPDATE 20.00 Surse din interiorul PDL susţin că schimbarea lui Emil Boc din funcţia de premier nu a fost abordată la întâlnirea avută cu şeful statului. De asemenea, zvonurile potrivit cărora Boc ar fi urmat să-şi dea demisia joi din fruntea Executivului, au fost infirmate de participanţii la discuţii.

UPDATE 19.30 Theodor Stolojan a declarat că la întâlnirea liderilor PDL, nu s-a discutat despre schimbarea premierului Emil Boc. "Am vorbit despre modificarea constituţiei", a spus Stolojan.

UPDATE 19.20 Întâlnirea preşedintelui Traian Băsescu cu lideri centrali şi judeţeni ai PDL de la Vila Lac 1 s-a încheiat. Discuţiile au durat aproximativ trei ore. Nici la început, nici la final nu au fost făcute declaraţii de presă.

UPDATE 17.15 Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, într-o conferinţă de presă la Buzău, că nu a fost invitat să participe la întâlnirea şefului statului cu reprezentanţii PDL. "Dacă o fi vreo astfel de întâlnire, e posibil să se întâlneasca Boc cu preşedinţii de filiale să discute, cred eu, despre ce măsuri trebuie să fie luate cu oamenii care au probleme cu imaginea în partid. Ca să fii credibil la mesajul către Voiculescu trebuie să-ţi faci şi tu ordine în partid", a spus Preda. El a subliniat că desemnarea unui premier tehnocrat ar însemna "o jignire adusă românilor" şi de aceea această temă trebuie abandonată, deoarece este una "falsă şi neproductivă pentru PDL".

UPDATE 14.40 Valeriu Turcan a confirmat că la întâlnirea liderilor PDL participă şi preşedintele Traian Băsescu.

UPDATE 14.20 Membrii de seamă ai PDL se reunesc la ora 16.00 la Vila Lac 1.

Întrebat sâmbătă dacă va candida pentru un nou mandat la şefia PDL, la Convenţia Naţională din mai, Emil Boc a răspuns: "Toate la timpul lor".

Totodată, ziariştii l-au mai întrebat pe Emil Boc dacă are emoţii pentru întâlnirea cu Traian Băsescu, el răspunzând "Mă vedeţi pe mine un om emotiv?".

Întâlnirea ar urma să aibă loc cu câteva zile înaintea dezbaterii şi votului moţiunii de cenzură depuse de opoziţie după asumarea răspunderii Guvernului pe Codul Muncii. Moţiunea de cenzură va fi votată în 16 martie, iar după aceasta este de aşteptat să fie anunţate candidaturile pentru şefia PDL, inclusiv decizia lui Emil Boc în privinţa propriei candidaturi.

Potrivit unor surse din partid, citate de Mediafax, este posibil ca, în perspectiva alegerilor din 14 mai, să se contureze un curent de susţinere a lui Emil Boc pentru o nouă candidatură la şefia PDL.

Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, le-a spus, sâmbătă, democrat-liberalilor constănţeni că "roadele politice" ale măsurilor dificile luate în ultimul an vor fi culese în 2011 şi 2012.

"Dacă promovam politicile vechiului Guvern, acum aveam un deficit de peste 14%, iar România ajungea să se împrumute doar pentru finanţarea deficitului cu peste 18 miliarde de euro", a afirmat premierul sâmbătă la Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL Constanţa. Vezi aici detalii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite