Boc: Roadele politice ale măsurilor dificile vor fi culese în 2011 şi 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, le-a spus, sâmbătă, democrat-liberalilor constănţeni că "roadele politice" ale măsurilor dificile luate în ultimul an vor fi culese în 2011 şi 2012.

"Dacă promovam politicile vechiului Guvern, acum aveam un deficit de peste 14%, iar România ajungea să se împrumute doar pentru finanţarea deficitului cu peste 18 miliarde de euro", a afirmat premierul sâmbătă la Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL Constanţa.

Boc este de părere că România este stabilă din punct de vedere macroeconomic şi că toţi oficialii occidentali apreciază că ţara noastră va avea o creştere economică de 1,5-2% în 2011 şi de 4-4,5% anul viitor, potrivit Mediafax..

Emil Boc s-a referit şi la o creştere a salariilor pentru bugetari şi a pensiilor din grupele I şi II de muncă.

"La bugetari există o creştere salarială din acest an. La pensii avem asigurată susţinerea sistemului de pensii prin măsurile pe care le-am luat, iar în cazul a peste 1,5 milioane de pensionari din grupele I şi II de muncă se poate vorbi despre o creştere a pensiilor", a afirmat premierul.

Premierul le-a mai spus participanţilor la Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL Constanţa că la televizor nu aud multe lucruri bune care s-au întâmplat şi a dat ca exemplu creşterea volumului exporturilor, care în 2010 s-a aflat la cel mai mare nivel de după 1989.

Referitor la investiţii, Boc a spus că România beneficiază de 11 miliarde de euro pentru proiecte europene aflate în implementare şi a dat ca exemplu judeţul Constanţa, unde au loc în prezent mai multe lucrări, între care calea ferată Bucureşti-Constanţa, Autostrada Cernevodă-Constanţa şi şoseaua de centură a municipiului Constanţa.

Premierul a spus că toate acestea vor fi date în exploatare în acest an, iar din vară pe calea ferată trenurile vor face sub două ore şi jumătate de la Bucureşti la Constanţa.

La Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL Constanţa, care va alege sâmbătă noua conducere a organizaţiei, participă liderul PDL Emil Boc şi secretarul general al PDL Vasile Blaga.

Pentru conducerea organizaţiei judeţene şi-au anunţat candidatura actualul preşedinte interimar, Mircea Banias, preşedintele Autorităţii Navale Române, Paul Brânză, directorul Inspectoratului Judeţean în Construcţii Constanţa, Gigi Chiru, şi Nicolae Ciucă, un vechi membru de partid.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite