Macovei, nedorită de mai-marii UE? Ivan: Şefii unor agenţii europene s-au plâns lui Schulz de atitudinea lui Macovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul eurodeputaților PSD din PE, Cătălin Ivan, susține că europarlamentarul PDL Monica Macovei "continuă să facă pe inchizitorul în Parlamentul European" și să aducă prejudicii imaginii României prin lansarea unor acuzații și insinuări la adresa Agenției Europene de Mediu (AEM).

"Doamna Monica Macovei continuă să facă pe inchizitorul în Parlamentul European! Pe 19 octombrie, aceasta a trimis o scrisoare către toți membrii legislativului european în care cerea ca Agenției Europene de Mediu să îi fie refuzată descărcarea de gestiune pe 2010. În sprijinul acestei idei, Macovei a lansat exclusiv o serie de insinuări și acuzații, însă acestea sunt complet nefondate, după cum arată în mod clar atât răspunsul Consiliului de administrație al Agenției de mediu, cât și scrisoarea comună a președinților Agențiilor europene. Întreaga conducere a agențiilor europene îi demonstrează că greșește profund si provoaca prejudicii institutiilor comunitare, însă nu vrea să se lase! Din cauza atitudinii agresive și sfidătoare a doamnei Macovei, România riscă să-și piardă credibilitatea în fața Europei", se arată într-un comunicat de presă emis de Cătălin Ivan.

Citește și:

Macovei bagă spaima în lacomii Europei

PE permite descãrcarea de gestiune pentru Agenţia Europeanã de Mediu, în ciuda recomandãrii raportoarei Monica Macovei

Monica Macovei, victorie la Bruxelles

În răspuns la acuzele lansate de Monica Macovei, președintele Consiliului de administrație al Agenției Europene de Mediu a replicat: "Sunteți conștientă de faptul că achizițiile Agenției și contractările din perioada la care vă referiți au fost analizate conform procedurii de către Curtea de conturi și că nu s-a găsit niciun indiciu cu privire la eventuale probleme?".

Ivansusține că peste 20 de președinți de agenții europene, alături de președintele rețelei de agenții a Uniunii Europene, într-o scrisoare adresată președintelui Parlamentului European, Martin Schulz, , își exprimă dezacordul față de atitudinea europarlamentarului PDL, Monica Macovei.

"Credem cu tărie că o astfel de abordare riscă să deterioreze credibilitatea instituţiilor Uniunii Europene", se arată în scrisoarea conducerii agenţiilor, datată 19 octombrie 2012.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite