Macovei: Ponta a mințit cu bună știință. Folosește Guvernul pentru a răspândi minciuni și calomnii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta a mințit "cu bună știință" și "se folosește de instituția Guvernului pentru a răspândi minciuni și calomnii", scrie pe blog europarlamentara PDL Monica Macovei referindu-se la subiectul casei părinților ei.

Într-o postare intitulată "Victor Ponta a demonstrat că răspândește informații false în ședințele de Guvern", Macovei susține că "Victor Ponta și-a arătat lipsa de discernământ și limitele în a acționa responsabil ca prim-ministru" în momentul în care a făcut declarații legate de casa părinților ei la începutul ședinței de Guvern.

"Lipsa de responsabilitate a domnului Ponta este cu atât mai gravă cu cât declarațiile sale au fost făcute la începutul unei ședințe de Guvern, instituție în care oameni maturi trebuie să ia decizii responsabile pentru bunul mers al întregii țări", notează eurodeputata.

Macovei reiterează că instituțiile statului au dovedit neimplicarea ei în procesul casei părinților, subliniind că, potrivit anchetelor făcute de Consiliul Superior al Magistraturii și de Direcția Națională Anticorupție, "intervenția judecătoarei L.S. de a muta dosarul s-a datorat relației cu doctorul Popa, care locuia în acel imobil, și în nici un caz cu părinții mei sau cu mine".

În consecință, Macovei scrie că "Victor Ponta știe că nu are dovezi, că a mințit cu bună știință sau, cel puțin, din gravă neglijență nedocumentându-se, lucru de nepermis pentru un prim-ministru".

"Dacă domnul Ponta este un om responsabil, trebuie să înceapă următoarea ședință de Guvern cerându-și public scuze că a mințit o țară întreagă de pe scaunul de prim-ministru, iar apoi să-și ia rolul în serios și să guverneze țara. Minciunile și calomniile nu țin oamenilor de foame", conchide Macovei.

”Războiul” dintre Macovei și Ponta s-a desfășurat în principal pe blog. Ieri, prim-ministrul i-a răspuns europarlamentarei pe blog.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite