Victor Ponta îi aduce „dovezi“ Monicăi Macovei pentru afirmaţiile calomnioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Războiul verbal dintre prim-ministrul României şi europarlamentarul PDL Monica Macovei este în plină desfăşurare. După ce Macovei i-a cerut în scris lui Ponta să aducă dovezi care-i susţin afirmaţiile calomnioase, premierul i-a scris pe blog.

Premierul Victor Ponta a declarat că Monica Macovei a intervenit în justiţie pentru a „rezolva" casa părinţilor ei.

În replică, europarlamentarul PDL i-a cerut în scris premierului să prezinte dovezi care să suţină aceste vorbe, pe care le-a denumit afirmaţii calomnioase.

Primul ministru al României i-a răspuns astăzi pe blogul personal.

„Am aflat din presă!"

Redăm mai jos textul intergral:

„Răspuns către Monica Macovei

Doamna Macovei îmi cere să prezint dovezile privind declaraţiile pe care le-am făcut acum o săptămână cu privire la dosarul casei părinţilor săi.

Răspuns: am aflat din presă!

Aşa cum spune şi domnia sa când citează date confidenţiale din dosarele în curs. Doar că eu chiar am aflat din presă. Mai jos, unul dintre articolele pe acest subiect.

Sursa Gândul:

„Patru judecatori de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au fost la un pas de a fi trimişi în judecată pentru abuz în serviciu pentru «contribuţia» pe care au avut-o în dosarul casei părinţilor ministrului Monica Macovei. După cum se ltie, Parchetul General a pronunţat, însă, soluţia de neîncepere a urmăririi penale, fără a efectua în cauză niciun fel de probe."

„Surse judiciare ne-au declarat că este vorba de o «chestiune delicată» şi că nimeni nu are curajul să redeschidă nici dosarul disciplinar şi nici dosarul penal, pentru că sancţionarea magistraţilor care au judecat cauza ar însemna singura posibilitate legală de schimbare a sentinţei, printr-o acţiune de revizuire a acesteia. Consecinţa ar fi faptul ca soţii Silvia şi Vasile Gherghescu - părinţii ministrului Justiţiei - ar pierde locuinţa. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care CSM a promovat o acţiune disciplinară doar împotriva lui Dănuţ Cornoiu, care nu a făcut parte din completul de judecată, ceea ce înseamnă că sancţionarea acestuia nu are nicio urmare asupra sentinţei pronunţate."

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite