MRU: Sunt atacat într-o perioadă de plină coagulare a dreptei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Răzvan Ungureanu
Mihai Răzvan Ungureanu

Mihai Răzvan Ungureanu a precizat, miercuri, că "aşa zisele dezvăluiri" despre sumele pe care le-a cheltuit pe produse de îngrijire personală în perioada când era premier "nu au nicio valoare şi reprezintă un atac la persoană" generat de ascensiunea sa politică.

"Voi face câteva scurte precizări în legătură cu informaţiile apărute în presă despre sumele pe care le-aş fi cheltuit în calitate de premier. Aşa cum am mai spus-o, aşa-zisele dezvăluiri nu au nici o valoare de informare şi reprezintă un evident atac la persoană, generat probabil de îngrijorarea adversarilor mei politici faţă de ascensiunea mea în sondaje", a susţinut el într-un comunicat de presă, potrivit NewsIn.

Ungureanu a subliniat faptul că "lista prezentată nu reprezintă o cerere a primului ministru ca persoană, ci ceea ce a considerat RA-APPS că trebuie să comande pentru acoperirea activităţilor de protocol". El a mai spus că "nu poate să nu remarce" că este atacat într-o perioadă de plină coagulare a dreptei.

Fostul premier a menţionat că suma vehiculată în presă nu reprezintă "cheltuielile personale" ale premierului, ci cheltuielile de protocol cerute de activitatea de reprezentare la nivelul Palatului Victoria.

"Oriunde în lume, un şef de guvern are alocat un buget pentru cheltuieli specifice. Suma vehiculată nu reprezintă cheltuielile personale ale primului ministru, ci cheltuieli de protocol cerute de activitatea de reprezentare la nivelul palatului Victoria şi mă refer aici la toate activităţile echipei mele, incluzând primirea delegaţiilor oficiale din străinătate, a delegaţilor oficiali de înalt nivel, şedinţa de guvern comună România - Moldova etc", a punctat el.

"Nu pot să nu remarc faptul că sunt atacat într-o perioadă de plină coagulare a dreptei, la scurt timp după ce am fost ales preşedinte al partidului FORŢA CIVICĂ şi după semnarea protocolului Alianţei România Dreaptă. Toate aceste eforturi ale noastre de a ne constitui într-un adevărat pol de centru-drepta stârnesc îngrijorare în rândul stângii socialiste, care, iată, contraatacă aşa cum ştie mai bine. Acest atac la persoană nu face decât să ne aducă aminte cât de jos a ajuns nivelul discursului public şi al acţiunii politice în România", a susţinut fostul premier.

"Subliniez încă odată că sunt adeptul transparenţei totale şi al eficientizării cheltuirii banului public, aşa cum am arătat-o de altfel în exercitarea mandatului meu de premier. Reamintesc că în calitate de prim ministru am cerut tuturor ministerelor să afişeze transparent pe site cheltuielile pe care le efectuează. Acest lucru vine dintr-o preocupare reală pentru cheltuirea cu responsabilitate a banului public", a completat preşedintele FC.

El i-a cerut lui Victor Ponta să îşi facă publice toate cheltuielile de protocol. "În acest sens, dat fiind interesul public pentru informaţiile legate de cheltuielile de protocol, cer guvernului actual să-şi facă publice aceste cheltuieli. Îl asigur pe domnul Prim Ministru că nu îmi voi pierde buna-credinţă într-atât încât să le consider ca fiind cheltuielile sale personale", a conchis Mihai Răzvan Ungureanu.

Potrivit informațiilor apărute în presă, în perioada în care Mihai Răzvan Ungureanu a deţinut funcţia de prim ministru au fost efectuate cheltuieli de protocol în sumă de 1,29 milioane de lei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite