Liberalii merg cu programul anticriză la Curtea Constituţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii au pregătit planul de rezervă pentru situaţia în care moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Boc nu va trece de votul Parlamentului.

Ludovic Orban, vicepreşedintele liberal al Camerei Deputaţilor, a anunţat ieri că PNL va ataca la Curtea Constituţională legea referitoare la măsurile de austeritate pentru care Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament.

Boc taie pensii şi salarii sau nu le dă deloc

PNL a sesizat Curtea de Conturi privind deconcentratele

„Nu ne vom limita strict la a vota moţiunea de cenzură. Vom ataca la Curtea Constituţională, pentru că sunt măsuri anunţate care sunt neconstituţionale şi, oricât de mult ar încerca Băsescu să controleze Curtea, cred că judecătorii CCR nu se lasă şantajaţi cu un dosar sau nu judecă în funcţie de comenzile prezidenţiale, ci vor judeca în funcţie de ce spune Constituţia", a mai spus Orban.

Liberalii nu vor condiţiona votul asupra moţiunii de cenzură de eventuale prevederi legate de politica fiscală, având în vedere că PSD susţine impozitarea progresivă, iar PNL menţinerea cotei unice şi a TVA la acelaşi nivel. „Una este moţiunea de cenzură, alta este un eventual program de guvernare. În mod evident, în niciun program de guvernare PNL nu va fi de acord cu creşterea fiscalităţii", a explicat Ludovic Orban.

Textul moţiunii de cenzură va fi elaborat de PSD, împreună cu reprezentanţii sindicatelor. „Deja grupul de lucru a început să schiţeze această moţiune, iar azi vom stabili calendarul în care o vom depune", a precizat şi preşedintele PSD, Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite