Ion Predescu îi răspunde lui Traian Băsescu: "Fiecare să îşi vadă de treaba lui"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Constituţională nu are ca atribuţie îndeplinirea acordului cu FMI, precizează Predescu.

Criticile preşedintelui Traian Băsescu la adresa Curţii Constituţionale nu îl impresionează pe Ion Predescu, unul dintre judecătorii constituţionalişti.

"Eu nu ia în seama aşa ceva. Aşa ceva s-a întâmplat şi în Ungaria dar a picat", a comentat Predescu făcând o paralelă cu iniţiativa guvernului de la Budapesta de a reduce atribuţiile Curţii Constituţionale. Predescu a susţinut că el nu vrea să intre într-o dispută cu Traian Băsescu : "Ce să comentez? Astea sunt vorbe. Dacă a zis aşa ceva e treaba lui".

Totuşi, judecătorul a adăugat că nu poate accepta răspunderea Curţii pentru un eventual eşec al acordului cu FMI. "Ce să pericliteze Curtea Constituţională? Ce, Curtea a negociat ceva, a participat la întâlnirile cu FMI?", a adăgat Predescu.

"Eu şi ca senator, şi ca judecător al Curţii Constituţionale am evitat să comentez ce spun alţii. Fiecare să îşi vadă de treaba lui ", a concluzionat Predescu.

Preşedintele Traian Băsescu a caracterizat, astăzi, Curtea Constituţională drept o instituţie "penibilă" care pune România într-o situaţie "extrem de dificilă" generând probleme în relaţiile cu Fondul Monetar Internaţional.

Traian Băsescu despre CCR: o instituţie "penibilă" care pune România într-o situaţie "extrem de dificilă"

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite