Iliescu: „Nu-i recomand lui Ponta să candideze la Preşedinţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Iliescu îi dă sfaturi „tânărului“ Ponta
Ion Iliescu îi dă sfaturi „tânărului“ Ponta

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat ieri, în cadrul emisiunii “După 20 de ani”, că nu îl sfătuieşte pe liderul social-democrat Victor Ponta să candideze la Preşedinţie.

Ce urmează după suspendarea lui Geoană

"Este prea devreme", a spus Iliescu în privinţa lui Ponta. Fostul preşedinte a mai afirmat că Ponta "s-a grăbit" când a declarat că PSD l-ar putea sprijini pe preşedintele PNL, Crin Antonescu, la alegerile prezidenţiale în schimbul unui guvern PNL-PSD. El a făcut şi un portret-robot al unui viitor şef al statului: „un om care să respecte Constituţia, să respecte legile, să fie în dialog cu instituţiile statului, nu în război ca Băsescu".

Iliescu l-a criticat pe Ponta şi în privinţa limbajului folosit într-o postare pe blog, în care Traian Băsescu era numit „Scaraoţchi, dracul".

Ponta: „Iliescu are dreptul să dea sfaturi"

„Din păcate, Ponta se lasă antrenat de limbajul lui Băsescu, pentru că domnul Băsescu a adus în viaţa politică acest limbaj de mahala. Îl defavorizează o asemenea chestiune", a mai spus Iliescu.

În replică. Victor Ponta a declarat pentru "Adevărul" că "Ion Iliescu are dreptul să dea sfaturi tuturor pentru că a câştigat două mandate de preşedinte".

"E o părere de care o să ţin cont, pentru că întotdeauna am ascultat sfaturile lui Ion Iliescu", a mai spus Ponta. În privinţa criticilor legate de limbajul său "băsescian", preşedintele PSD a răspuns scurt : "evoluăm, întotdeauna evoluăm". 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite