Guvernul îşi va asuma răspunderea pe noua lege a salarizării profesorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coaliţia guvernamentală a mandatat ieri Executivul să-şi asume răspunderea săptămâna viitoare asupra noului proiect de lege privind salarizarea profesorilor. Premierul Emil Boc se întâlneşte în această după-amiază cu parlamentarii Coaliţiei pentru a discuta despre noul proiect de lege privind salarizarea. Opoziţia ameninţă cu atacarea actului normativ la Curtea Constituţională şi cu depunerea unei plângeri penale împo

Citiţi şi:

EXCLUSIV Cătălin Croitoru către Boc: „Emile, aşa cum ai închis spitalele, o să închizi şi şcolile, pentru că profesorii vor pleca”

Liderul grupului minorităţilor naţionale, deputatul Varujan Pambuccian, a precizat pentru „Adevărul” că Guvernul Boc va trebui să găsească cea mai bună soluţie şi din punct de vedere juridic astfel încât să evite invalidarea actului normativ de Curtea Constituţională, în condiţiile în care legea are ca scop blocarea aplicării unor decizii judecătoreşti prin care mai mulţi dascăli au obţinut majorarea salariilor cu 50%. „Dacă trebuie să cheltui 12 lei şi eu am doar 10, ce pot să făc?”, a comentat Pambuccian, referitor la emiterea unei noi legi.

Conducerea USL a decis azi ca parlamentarii săi să nu participe la niciun fel de procedură privind angajarea răspunderii Guvernului asupra proiectului de lege privind plafonarea salariilor profesorilor şi nici nu va depune moţiuni de cenzură pentru a nu legitima acest demers al Executivului. Preşedintele PSD Victor Ponta a precizat că angajarea răspunderii Guvernului pe o lege care împiedică executrea unor hotărâri judecătoreşti nu poate fi acceptată într-un stat de drept, USL intenţionând să sesizeze Curtea Constituţională şi CSM pentru încălcarea principiului separării puterilor în stat. De asemenea, Ponta a spus că USL va depune plângere penală împotriva premierului Emil Boc dacă se va ajunge la asumarea răspunderii.

Şi eurodeputatul PDL Cristian Preda a criticat iniţiativa Executivului, pe motiv că aceasta este plină de greşeli de ortografie şi de exprimare. El a concluzionat ironic că proiectul este o dovadă că profesorii trebuie plătiţi mai bine. „Domnul Preda are dreptate”, a comentat şi Pambuccian. El a mai spus că Ministerul Finanţelor are toate cifrele şi doar Guvernul poate stabili care este formula cea mai bună pentru salariile profesorilor. „Problema este a Guvernului, nu a noastră”, a mai spus el, referitor la asumarea răspunderii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite