EXCLUSIV Cătălin Croitoru către Boc: „Emile, aşa cum ai închis spitalele, o să închizi şi şcolile, pentru că profesorii vor pleca”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emil Boc a fost tras la răspundere de deputaţii PDL care i-au reproşat că partidul nu îşi permite costurile electorale ale noului proiect privind salarizarea profesorilor, cu un an înaintea alegerilor, au precizat pentru „Adevărul” surse democrat-liberale. Cătălin Croitoru a fost printre cei mai aspri critici ai premierului în şedinţa grupurilor parlamentare, el acuzând absenţa ministrului Educaţiei Daniel Funeriu care, în op

„Acest guvern este incompetent şi trebuie să plece”, a declarat Croitoru pentru „Adevărul”, la finalul discuţiilor din spatele uşilor închise. El a adăugat că ar vota o moţiune de cenzură. „M-am săturat să fiu un zombi. M-am săturat să stau în bancă şi să-mi zică cineva ce să fac”, a mai comentat el.

Croitoru a avut un schimb de replici dure cu premierul. „Emile, aşa cum ai închis spitalele, o să închizi şi şcolile, pentru că profesorii vor pleca din sistem”, i-a spus deputatul.

Funeriu a fost şi el ţinta ironiilor. Parlamentarii l-au întrebat pe Boc de ce ministrul Educaţiei nu este prezent la şedinţă pentru a le răspunde întrebărilor. „Este la radio”, a replicat Boc. „Dar ce face, cântă? Că despre legea educaţiei nu poate vorbi”, a replicat un parlamentar. Marius Gondor a precizat pentru „Adevărul” i-a sugerat premierului să ceară demisia ministrului. „Am sugerat că Funeriu ar trebui să demisioneze pentru că situaţia nu este una bună pentru profesori şi cineva este vinovat pentru asta”, a declarat Gondor.

Cea mai mare nemulţumire a parlamentarilor PDL a fost însă legată de consecinţele electorale. Potrivit surselor citate, democrat-liberalii i-au transmis premierului că este inacceptabil să lovească din nou în profesori, ale căror voturi vor fi pierdute definitv pentru partid. În plus, ei au ridicat problema riscului ca noul act normativ să fie invalidat de Curtea Constituţională, ceea ce ar aduce noi prejudicii. Boc va discuta şi cu senatorii PDL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite