Viitor ministru în Guvernul USL sau un simplu senator? Indecizia lui Gabriel Oprea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea

În timp ce liderii politici fac previziuni în ceea ce privește viitorul premier și componența Cabinetului de după alegerile parlamentare, președintele UNPR Gabriel Oprea este sigur că i se va repartiza un portofoliu de ministru, după cum se poate vedea în programul politic publicat pe site-ul său.

Progresistul Gabriel Oprea, candidat în colegiul 3 din București pentru un loc de senator, își prezintă programul politic pe pagina personală. Până acum câteva ore, înainte să opereze anumite modificări în program, Oprea se prezenta electoratului drept "un viitor ministru în Guvernul USL care va milita pentru crearea de locuri de muncă". Nu se precizează însă ce fotoliu de ministru are în vedere generalul Oprea.

image

În urma unor materiale de presă apărute în mediul online, echipa de campanie a președintelui UNPR a modificat textul programului politic, "reducând" semnificativ calitatea lui Gabriel Oprea în viitoarea legislatură. În consecință, Oprea este prezentat acum doar ca "un viitor senator USL".

Nu este prima oară când Gabriel Oprea anticipează că va fi membru al Guvernului. În urmă cu patru ani, pe când activa în PSD și era președintele departamentului de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, Oprea a dat un comunicat de presă în care menționa că va fi "viitor ministru de Interne, se pare, într-o eventuală guvernare PSD". După alegerile din decembrie 2008, s-a format coaliția PDL-PSD, iar în fruntea Executivului a fost numit Emil Boc. Actualul primar al Clujului a făcut ca profeția lui Oprea să se împlinească, președintele UNPR devenind ministru de Interne în Guvernul Boc I.

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, declara în iunie că din noiembrie formaţiunea politică pe care o conduce va reveni la guvernare, pentru stabilitatea României, în urma votului pe care UNPR îl va primi de la cetăţeni, adăugând că mizează pe un scor de minimum 10%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite