Emil Boc: România a fost,este şi va fi un susţinător necondiţionat al drumului european al R. Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primul ministru Emil Boc
Primul ministru Emil Boc

În prima sa vizită de lucru la Chişinău, premierul Emil Boc a declarat că România a fost, este şi va fi un susţinător necondiţionat al drumului european al Republicii Moldova. 

Şeful Executivului de la Bucureşti a ţinut să sublinieze că demersurile în acest sens vor fi susţinute în totalitate de către administraţia de la Bucureşti, inclusiv în ceea ce priveşte deschiderea din iunie a dialogului pentru liberalizarea vizelor, transmite Agerpres.

Mai citeşte şi:

Prima vizită a lui Emil Boc în Moldova: înmânarea primelor permise de trafic la frontieră

Ghimpu: Problema ambasadorului Republicii Moldova la Bucureşti va fi rezolvată în curând

''Nici un efort nu e prea mare pentru a continua acest drum. Suntem pe un drum al marii uniri în familia europeană. Este un drum comun, iar România şi Moldova au destinul comun al plecării spre aceeaşi destinaţie - UE'', a explicat Emil Boc.

La rândul său, premierul Vlad Filat a punctat că Republica Moldova este un stat european, cu cetăţeni europeni, care au dreptul să aibă acces la valorile europene.

''Avem nevoie de prieteni sinceri care ne sunt alături atunci când avem nevoie şi, în acest sens, România este un exemplu şi ne ajută în mişcarea înainte'', a spus Vlad Filat.

Pe de altă parte, Emil Boc, a precizat că acordul de mic trafic la frontieră va deschide drumul spre liberalizarea vizelor pentru Republica Moldova, astfel încât cele două ţări să aibă un destin european comun.

"România şi Moldova au un viitor comun în Uniunea Europeană. (...) Exact o oră am făcut de la Bucureşti la Chişinău, exact cât fac de la Bucureşti la Cluj. Drumul spre desfiinţarea graniţelor dintre Bucureşti şi Cluj, Bucureşti şi Chişinău, de aici a început, de la Chişinău. Şi acum drumul comun al României şi Republicii Moldova spre UE trece prin acordul de mic trafic, care va deschide calea spre liberalizarea vizelor pentru Republica Moldova. Istoria merge în favoarea noastră, iar noi suntem obligaţi să facem acest drum", a spus Boc.

El le-a recomandat oamenilor de afaceri din România să susţină proiecte de modernizare a infrastructurii din Republica Moldova pe baza unor parteneriate public-privat.

"Cred că este un moment bun pentru investiţii atât în România, cât şi în Republica Moldova. Cine investeşte acum va ieşi învingător la sfârşitul crizei", şi-a exprimat convingerea Emil Boc.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite