Emil Boc: Mircea Geoană a abuzat de funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a afirmat astăzi că preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a abuzat de funcţie, sfidând Constituţia prin faptul că a refuzat să supună aprobării plenului introducerea pe ordinea de zi a şedinţei a cererii de revocare a sa de la preşedinţia acestui for.

"Nu se poate ca preşedintele plenului Senatului să nu supună votului un act care a trecut prin Biroul Permanent. Eu cred că Mircea Geoană sfidează Constituţia printr-un astfel de comportament şi prin încălcarea regulamentului activităţilor în Senat", a spus Boc.

Premierul a mai spus că iniţiativa senatorilor PDL a fost una de "sancţionare pentru încălcarea flagrantă a regulamentului Parlamentului, preşedintele Geoană nefiind la prima încălcare de acest fel''.

Preşedintele Camerei superioare a Parlamentului, Mircea Geoană, a refuzat astăzi să supună la vot introducerea pe ordinea de zi a plenului a solicitării democrat-liberalilor de revocare a sa din funcţie, iar agenda şedinţei propusă de Biroul Permanent a fost respinsă. Vezi aici.

La ieşirea din plenul Senatului, el a precizat că nu va accepta sub "nicio formă de presiune" dezbaterea în plenul Senatului a "unei chestiuni vădit neconstituţionale", argumentând că nu există posibilitatea revocării preşedintelui Senatului decât de către grupul care l-a propus.

Reprezentanţii PSD şi PNL au criticat demersul PD-L, care a fost susţinut de UDMR şi de independenţi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite