Liberalul Radu Stroe şi-a adjudecat fotoliul de deputat cu un scor zdrobitor: 70,17%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Honorius Prigoană a fost susţinut de PDL, iar Radu Stroe, de PNL şi PSD
Honorius Prigoană a fost susţinut de PDL, iar Radu Stroe, de PNL şi PSD

Bucureştenii din Colegiul 1 au fost chemaţi ieri la urne pentru a stabili înlocuitorul în Parlament al lui Bogdan Olteanu (PNL), numit viceguvernator al BNR. Democrat-liberalul Honorius Prigoană (23 de ani) şi liberalul Radu Stroe (61 de ani) şi-au disputat fotoliul de deputat rămas vacant.

UPDATE 10.06: Radu Stroe merge în Parlament în locul lui Bogdan Olteanu

Rezultate finale: Radu Stroe (PNL) 70,17%, Honorius Prigoană 29,83%.

UPDATE Liberalul Radu Stroe a obţinut 68,79% din voturile exprimate la alegerile parţiale din colegiul 1 din Capitală, în timp ce contracandidatul său, Honorius Prigoană (PDL), a întrunit puţin peste o treime din voturi, potrivit numărătorii parţiale din 14 secţii de vot din totalul de 25.

Scrutinul desfăşurat în intervalul 7.00 -21.00 nu i-a scos însă din case pe cei mai mulţidintre cei aşteptaţi la urne. Din cei aproximativ 40.000 de bucureşteni înscrişi pe listele electorale, se prezentaseră până la închiderea urnelor doar 10.965 alegători, reprezentând 27,07%, potrivit datelor anunţate de Biroul Electoral Municipal (BEM).

Mai citiţi şi:

2010 începe cu o rămăşiţă electorală

Prigoană Jr. şi Radu Stroe se luptă pentru locul din Parlament lăsat liber de Bogdan Olteanu

Honoarea familiei Prigoană

Cei doi contracandidaţi pentru postul de deputat s-au prezentat la urne încă de dimineaţă. Honorius Prigoană, care a împlinit la 10 ianuarie 23 de ani, vârsta minimă pentru a putea candida, a declarat că a votat „pentru acelaşi motiv pentru care au ieşit tinerii în stradă acum 20 de ani". „Consider că a venit momentul să punem punct şi să o luăm de la capăt", a mai spus fiul deputatului Silviu Prigoană. Liberalul Radu Stroe a declarat că a votat pentru ca "politica bunului-simţ să poată învinge politica nesimţită a Guvernului incompetent Boc şi a PDL".

De altfel, candidatul PNL a fost sancţionat ieri de BEM cu advertisment scris pentru că a continuat campania electorală după închiderea oficială a acesteia, în urma unei reclamaţii formulate de PDL.

Alegerile parlamentare parţiale din Capitală au reprezentat, de fapt, un test pentru colaborarea electorală dintre PNL şi PSD, în ochii preşedintelui Consiliului Naţional al social-democraţilor, Adrian Năstase.

Liberalii continuă colaborarea cu PSD

PNL va face echipă cu PSD şi la alegerile care vor avea loc în curând şi în sectorul 4. Liberalii au anunţat că vor respecta înţelegerea cu social-democraţii din Bucureşti şi nu vor nominaliza un candidat la alegerile parţiale în Colegiul 19, după trecerea deputatului PC Daniela Popa la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor.

Ultima oră

Potrivit numărătorii paralele a PNL realizate în 16 din cele 25 de secţii de votare, candidatul liberal Radu Stroe ar fi obţinut 69,73% din voturi, iar contracandidatul său Honorius Prigoană - 30, 27%: s-au înregistrat 4.478 de voturi pentru Radu Stroe şi 1.944 pentru Prigoană. Aseară, şi PDL a confirmat victoria lui Stroe, după propria numărătoare.

Alegeri parţiale şi în sectorul 4

Bucureştenii din sectorul 4 al Capitalei vor fi chemaţi la urne, după vacantarea postului de deputat în Colegiul 19, deţinut de liderul PC, Daniela Popa. Numirea acesteia ca membru al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), cu un mandat de cinci ani începând cu data de 1 februarie, a fost aprobată de plenul Parlamentului la sfârşitul săptămânii trecute.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite