Honoarea familiei Prigoană

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii lucizi ai PDL vor fi reflectat la efectul candidaturii lui Honorius Prigoană asupra imaginii partidului.

Prigoană junior este precipitatul din eprubeta seniorului Silviu care, citat de presă, ceruse conducerii PDL ca, în contul serviciilor aduse partidului în ultimele campanii electorale, „să ia în calcul" numirea sa în fruntea TVR şi un post de deputat pentru Honorius. Revenit în ţară după o staţionare ambiguă în SUA, junele Prigoană promitea să transfere de dincolo de Ocean idei sănătoase, criptopaşoptiste, de pildă în chestiunea valorilor familiei într-o societate democratică: „...în ţările cu apă caldă fără program (în România, citind presa, observ că e apă caldă, dar cu program) există următorul lucru: şi anume familiile de tradiţie".

Mi-am zis pe loc că ghiventul doctrinar al juniorului Prigoană se va înşuruba armonios în programul de guvernare al portocaliilor (cap.9). Ramificaţiile genealogice ale familiei Prigoană nu sunt însă copleşitoare. Cele două referinţe oarecum derutante despre soacră parvin exclusiv pe filiera ginerelui: a. Acesta a ameninţat că soacra însăşi ar putea deveni om politic; b. S-a declarat dispus, răspunzând propunerii unui post de radio, să o schimbe, timp de o săptămână, cu o capră pe nume Eba.

Necruţător „pater familias", Silviu Prigoană gâlgâie de răzbunare când în joc e onoarea lui de familist. În faţa iminenţei unui dosar penal deschis fiului Honorius, tatăl ripostează: „Am eu grijă de poliţiştii ăştia care se ocupă de familia mea". Supranumit „Regele gunoaielor", Silviu Prigoană face figura unui autodidact ultratradiţionalist şi ca atare imun la modele trecătoare, cum ar fi „planning"-ul familial: „De ziua ei (a soţiei, Adriana Bahmuţeanu, n.n.) m-a îmbătat, s-a dat la mine. Ştiţi cum este cuplajul din motive alcoolice. Lucrurile au mers apoi de la sine, eu îmi doream copii, puteau să fie şi cu Baba-Cloanţa". Temperamentul tumultuos al soţiei conduce la o viaţă de familie trăită intens de cei doi şi marcată adesea de diverse incidente - de la succesiuni de divorţuri şi recăsătoriri la spart masiv de veselă şi curioase atracţii pentru loviturile cu pliciul.

Dna Prigoană se dedă din instinct asprimilor lingvistice şi, spre ilustrare, apreciază povestea de dragoste trăită, după opinia mea, cu candoare de o realizatoare de programe TV ca pe „o zeamă din aia lungă pe care-o emani când eşti stricat la burtă ca să merite atenţie mai ceva ca o balegă în ploaie!" Istoria recentă nu consemnează nimic notabil despre mezinul familiei, Maximus. Honorius Prigoană e ultimul vis politic al familiei care se mândreşte cu CV-ul său, deşi acesta abundă în referiri controversate mai ales privind anii săi americani: ar fi urmat cursurile Universităţii Catolice „DePaul" din Chicago, dar surse credibile din diaspora n-au găsit în analele instituţiei respective nicio diplomă de absolvire pe numele Prigoană. Nu se poate deduce ce filială PDL ar fi înfiinţat Honorius în Chicago şi Detroit în condiţiile în care legile americane permit exclusiv cetăţenilor acestei ţări să facă politică.

Honorius recunoaşte că s-ar vrea o clonă mică a preşedintelui Băsescu pe urmele căruia intenţionează să „pună bazele statului român modern" începând cu zonele Bazilescu, Piaţa Chibrit şi Dămăroaia. Aflat la bordul unui bolid Lamborghini Gallardo (160.000 de euro, producţie limitată la 160 de autoturisme), Honorius depăşeşte viteza legală, deşi avea permisul suspendat din acelaşi motiv. Exclamă „eu nu sunt piţiponc!", dar frecventează asiduu cluburile preferate ale tinerimii de bani gata („Bamboo", „Control", „B 52", „Gaia", „Fratelli"). Este favoritul vedetelor sexi - de la Daniela Gyorfi la Simona Senzual. A fost imortalizat cu Ana Maria Prodan, soţia fotbalistului Laurenţiu Reghecampf, într-o scenă cu straşnice îmbrăţişări şi pupături. Acesta este candidatul PDL pe care liderul partidului Emil Boc îl aruncă în lupta politică „pentru că e un simbol al tinerei generaţii". Votaţi Honorius! Votaţi familia Prigoană! Votaţi România! Şi încă una mică, băiete!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite