Diaconescu spune că eliminarea de pe listele electorale a cetăţenilor care circulă în afara ţării este o infracţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Diaconescu
Cristian Diaconescu

Fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu a declarat, astăzi, că nu există o evidenţă despre cetăţenii români care circulă în afara ţării pe o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp şi, prin urmare, beneficiază de toate drepturile electorale.

„Nu există date despre cetăţenii români care circulă în afara ţării pe o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp, decât în măsura în care aceştia apelează la oficiile consulare române din străinătate pentru schimbarea sau eliberarea unor acte. Aceşti cetăţeni beneficiază în continuare de toate drepturile, inclusiv cele electorale, iar radierea lor din listele electorale permanente este o infracţiune“, a explicat Diaconescu pentru Hotnews.

Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă că Ministerul Afacerilor de Externe lucrează la un document prin care 3.180.000 de români vor fi declaraţi plecaţi în străinătate. Potrivit lui Boureanu, doar Ambasada României în SUA a transmis un număr de 470.000 de persoane, fără să facă niciun fel de verificare, printre aceste persoane fiind incluşi şi copii.

Acesta a mai menţionat că, după adresa transmisă de Ministerul Afacerilor Externe, privind cei trei milioane de români plecaţi din ţară, MAI va scoate abuziv de pe listele electorale în jur de două milioane de persoane.

Citeşte şi: Boureanu: Pregătim o plângere penală pentru Ponta, Stroe şi Duşa

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite