Boureanu: Pregătim o plângere penală pentru Ponta, Stroe şi Duşa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă că democrat-liberalii pregătesc o plângere penală împotriva premierului Victor Ponta şi a miniştrilor de Interne şi Administraţiei, Mircea Duşa şi Radu Stroe.

„Avem o plânegere penală pentru domnii Ponta, Duşa şi Steoe, cei care pregătesc falsificarea datelor din listele electorale. MAI împreună cu USL vor să scoată 2,5 milioane de persoane cu drept de vot din listele electorale. (..). Guvernul USL trimite documente corecte oricărei instituţii, mai puţin Curţii“, a declarat Boureanu, specificând faptul că plângerile penale vor fi depusă în zilele următoare, luni sau marţi.

Vicepreşedintele PDL face şi o trecere în revistă a modului în care se fraudează listele.
-Se radiază din liste persoane declarate decedate de rude sau vecini, dar fără a prezenta un document. Radierea este un abuz cu consecinţe grave.
-Se radiază persoane despre care vecinii declară că nu mai există în ţară. Radierea din liste fără documente este abuz.
-Se radiază persoane care au documente exprirate. Operaţiunea nu are temei legal.
-Se radiază alte persoane despre care rudele sau vecinii delcară că şi-au schimbat numele prin căsătorie.

Cristian Boureanu a făcut un apel către funcţionariii de bună-credinţă din MAI să lămurească cine şi când a făcut presiuni pentru micşorarea numărului de alegători din listele electorale. În plus, a cerut ministerului să facă precizări privind cadrul legal utilizat pentru actualizare listelor electorale, documentele legale necesare radierii unei persoane de pe aceste liste şi sancţiunile pentru acei primari şi funcţionari care elimină abuziv persoane din listele electorale permanente.

„PDL cere conducerii MAI să lase funcţionarii oneşti în pace“, a mai spus Boureanu, precizând că PDL a pregătite plângeri penale şi pentru acei primari care au transmis către MAI date false în privinţa listelor electorale.

În altă ordine d eidei, Boreanu  a mai precizat că mai mulţi primari PDL au transmis că persoane din conducerea MAI şi persoane din structurile descentralizate ale ministerului, precum şi preşedinţi ai Consiliilor Judeţene USL, au făcut presiuni asupra funcţionarilor oneşti din primării pentru a transmite liste electorale falsificate.

„Am fost avertizaţi din teritoriu că funcţionari ai Serviciului de Evidenţă a Populaţiei certifică aceste liste, fără verificări, pentru că nu am când să facă aceste verificări şi astfel, listele electorale urmează să fie centralizate la MAI, care va transmite, marţi, Curţii Constituţionale, o nouă cifră, obţinută în urma acestor false“, a mai spus Cristian Boureanu.

Citeşte şi: Mircea Duşa: Colegul meu Stroe poate să facă orice declaraţie politică doreşte. Nu pot să-mi permit să fac aprecieri legate de ce va face Curtea

Radu Stroe: Situaţia de la referendum s-ar putea "răsturna", sunt modificări majore în listele electorale permanente

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite