Dan Diaconescu nu renunţă la politică şi vrea să înfiinţeze PPDD. Ce şanse crezi că are?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul OTV, Dan Diaconescu, nu renunţă la politică şi afirmă că luni va depune semnături pentru crearea unui nou partid al poporului care se va numi PPDD.

"8% era înainte de interzicerea partidului. Eu cred că a crescut mult această cotă în cazul partidului şi în cazul meu personal, pentru alegerile prezidenţiale. Nu uitaţi că acest partid a fost acreditat de-a lungul vremii şi cu 20%, şi cu 12% în studiile altor institute. Şi într-adevăr este încă neînfiinţat, legal vorbind. Noi abia luni dimineaţă depunem o nouă tranşă de semnături pentru un partid al poporului, cu o altă denumire, PPDD. Asta e situaţia, având în vedere că ne-a fost respinsă prima variantă", a spus Diaconescu, potrivit realitatea.net.

Patronul OTV a explicat şi ce înseamnă PPDD: Partidul Poporului Dan Diaconescu.

"Dacă vom fi interzişi şi în al doilea rând, vom adăuga şi direct, şi OTV, orice va fi nevoie. Vă daţi seama că în România au fost peste 380 de cereri de înregistrare de partide politice şi numai aceasta a fost respinsă. Realizaţi în ce ţară trăim?", a mai spus Diaconescu.

Curtea de Apel a respins definitv şi irevocabil, pe 1 aprilie, cererea de înfiinţare a Partidului Poporului.

Curtea de Apel a admis recursul declarat împotriva deciziei din noiembrie 2010 a Tribunalului Bucureşti care admisese înscrierea partidului. Vezi aici detalii.

Contestaţia a fost formulată de Cojocaru Constantin, care îşi arogă paternitatea Partidului Poporului şi semnăturile strânse în perioada în care activa sub acelaşi stindard cu Dan Diaconescu.

Dan Diaconescu a anunţat, pe 25 iunie 2010, imediat după ce a fost eliberat din arestul Poliţiei Capitalei, în urma deciziei Tribunalului Bucureşti în dosarul în care era acuzat de şantajarea unui primar din judeţul Arad, că va intra în politică şi va înfiinţa Partidul Poporului.

Diaconescu a explicat, în aceeaşi zi, că s-a gândit să fondeze un partid după ce - pornind de la constatarea că nici un lider de partid nu a fost arestat - a ajuns la concluzia că, dacă va fonda un partid, nu va mai fi arestat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite