Daciana Sârbu îl critică pe Băsescu pentru Roşia Montană: "Şi legalizarea traficului de droguri şi a prostituţiei ar genera câştiguri uriaşe"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Daciana Sârbu califică ultima afirmaţie a preşedintelui Traian Băsescu despre Roşia Montantă drept iresponsabilă, cinică şi profund imorală.

Şeful statului consideră că România are nevoie de acest proiect şi că Guvernul trebuie să aibă curajul să le spună acest lucru românilor .

Ce ţara stă cu o asemenea avere in pământ fără să găsească soluţii s-o scoată?”, a afirmat Traian Băsescu. Vezi aici detalii!

Într-o postare pe blogul ei, Daciana Sârbu critică dur declaraţia preşedintelui, susţinând că afirmaţia lui sugerează că “existenţa unei resurse te obligă, în sine, s-o exploatezi, fără niciun alt considerent de luat în calcul”.

Europarlamentarul aminteşte de amenzile uriaşe, "plătite în final de contribuabili, nu de preşedinte", pe care le aplică UE pentru încălcarea normelor de protecţie a mediului.

"Nu amintesc nici că proiectul minier ar avea ca preţ pulverizarea unei regiuni de pe harta României, cu tot cu trecutul şi cu viitorul ei", a adăugat ea.

În mod ironic, Daciana Sârbu oferă şi câteva exemple de “resurse” similare, aflate azi la dispoziţia României şi a căror exploatare "ar fi la fel de acceptabilă, moral:

    * Toate pădurile de pe suprafaţa României. O bogăţie inestimabilă, care prin tăiere şi vânzarea lemnului, ar aduce un profit uriaş
    * Delta Dunării. Având o valoare imensă, statul român ar putea scoate un profit considerabil prin vânzarea sa către un miliardar excentric sau chiar către un alt stat
    * Prostituţia, care, prin legalizare şi taxare, ar furniza probabil venituri considerabile la buget
    * Traficul şi consumul de droguri, care de asemenea prin legalizare şi impozitare, ar genera câştiguri uriaşe pentru stat.
    * Copiii care muncesc – forţa de muncă ieftină şi disciplinata
".

Europarlamentarul mai afirmă că " teza prezidenţială spune că totul e permis, numai profit să iasă, nu?!

În finalul postării, Daciana Sârbu face o trimitere la activităţile comerciale din trecutul actualului preşedinte.

Probabil că vechiul comerciant de blugi din Traian Băsescu a rămas cu reflexul ‘partajării beneficiilor", drept criteriu unic al acceptabilităţii unui gest. Un şef de stat nu are însă dreptul să ‘partajeze beneficii’ de pe urma unor tranzacţii cu bunuri care nu-i aparţin”, încheie ea.

Şi liderul delegaţiei europarlamentarilor PSD, Cătălin Ivan, a declarat, joi, că dacă preşedintele Traian Băsescu doreşte o discuţie serioasă pe subiectul Roşia Montana, atunci trebuie să ceară desecretizarea dosarului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite