Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu: "Mărim taxele dacă legile austerităţii sunt declarate neconstituţionale"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat pentru realitatea.net că în condţiile în care Curtea Constituţională declară legile austerităţii neconstituţionale vor creşte taxele.

Contribuţiile sociale, plafonate la 1.500 de lei

CCR va relua vineri, la ora 9.00, dezbaterile pe baza legilor austerităţii

Vlădescu: În 2011 salariile nu vor fi în niciun caz precum cele din 2010

CEDO, o soluţie prea târzie pentru pensionari

"Dacă legile tăierilor sunt declarate neconstituţionale, va trebui să trecem la majorarea taxelor. Problema deficitului rămâne, indiferent ce decide CCR!", a declarat consilierul prezidenţial la talkshow-ul online REALITATEA.NET LIVE

Totodată acesta nu exclude o modificare a unor articole din legi în condiţiile în care CCR decide că unele articole ocolesc Legea Fundamentală. Lăzăroiu a lăsat să se înţeleagă că este posibil ca măsurile de austeritate să fie prelungite şi anul viitor.

"Mi se pare că vocile autorizate, premierul sau miniştrii, nu au spus că e cert că la 31 decembrie aceste măsuri nu vor mai fi aplicate", a declarat acesta. Lăzăroiu crede că judecătorii de la CCR nu vor amâna o decizie deoarece toată lumea cunoaşte importanţa întâlnirii board-ului FMI de pe 28 iunie.

Consilierul prezidenţial a vorbit şi despre cele două întâniri de la Snagov dintre preşedinte şi PDL.

"Nu a fost atmosferă tensionată la ultimele două întâlniri ale PDL. Discuţia a fost relaxată şi la obiect. Toată lumea a vorbit pe lucruri foarte concrete. (...)  În a doua întâlnire s-a vorbit mai mult despre partid, dacă e capabil să se reformeze pentru a fi credibil. S-a creat o derută în partid după anunţarea măsurilor. Până atunci a existat o lipsă de comunicare între centru şi filiale", a declarat Lăzăroiu.

Nu exclude ca Elena Udrea să ajungă preşedintele PDL-ului

 "Cred că sunt mulţi oameni din partid, inclusiv Udrea, care ar putea ajunge preşedinţi ai partidului. Oameni cu multe iniţiative, curajoşi. Cam asrta lipseşte în momentul ăsta", a declarat Lăzăroiu la realitatea.net.

"Din punct de vedere al PDL, suntem în era post-Băsescu. Nu trebuia să se ajungă în 2010 ca partidul să se întrebe noi ce facem în 2012. În ultimul an şi jumătate nu prea a existat viaţă de partid, numai campanii electorale", a adăugat consilierul de la Cotroceni.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite