Emil Boc a demisionat din fruntea PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PDL, Emil Boc, şi toţi membrii Biroului Permanent Naţional al partidului şi-au depus demisiile, joi, urmând ca duminică să aibă loc o nouă şedinţă a Colegiului Director, în care să se stabilească detaliile organizării Convenţiei Naţionale extraordinare.

UPDATE 21.16 Vasile Blaga le-a spus membrilor Colegiului Director al PDL că nu mai candidează la nicio funcţie în partid.

UPDATE 21.07  Elena Udrea a declarat în şedinţa Colegiului Director că au existat persoane care au venit la ea pentru a-i cere să facă diverse numiri în funcţii.

UPDATE 20.56 Boc a spus că nu va candida pentru un nou mandat în fruntea PDL, ci se va ocupa de Primăria Cluj.

UPDATE 20.55 Boc a spus că PDL a traversat România prin criză, iar măsurile luate de guvernarea PDL au fost bune şi corecte, dar au afectat electoral partidul.

UPDATE 20.45  Emil Boc a anunţat că nu va mai candida pentru şefia PDL. „Duminică vom decide cine face parte din conducerea interimară.", a adăugat Boc.

UPDATE Preşedintele Emil Boc a confirmat că şi-a dat demisia împreună cu întregul BPN.

UPDATE 20.25 Emil Boc şi-a depus mandatul de preşedinte PDL; au afirmat surse din partid.

UPDATE 19. 55 Emil Boc a susţinut că este dispus să renunţe la şefia partidului.

UPDATE 19.38 Mircea Toader şi-a cumpărat un nou pachet de ţigări pe care speră să nu îl termine în a doua parte a reuniunii.

UPDATE 19.35 "Eu, ca preşedinte, sunt obligat să găsesc o soluţie care să ne unească, nu să ne dezbine. Acesta va fi obiectivul meu, să găsesc o soluţie care să ne lase uniţi, nu dezbinaţi", a spus Boc.

UPDATE 19.15 Şedinţa Colegiului Director al PDL a fost întreruptă după ce atât varianta organizării unui congres extraordinar pentru alegerea unei noi conduceri a partidului, cât şi varianta cu alegerea unui BPN interimar cu Emil Boc preşedinte în continuare au căzut la vot, au declarat surse din PDL.

UPDATE 19.00 „Votul a fost 24 la 24", a explicat deputatul Gheorghe Albur, referindu-se la propunerea de demitere a întregii conduceri.

UPDATE 18.40 Membrii PDL au votat împotriva organizării unui Congres extraordinar al partidului, însă este posibil ca votul să fie reluat.

UPDATE 18.00 Colegiul Director al PDL discută, la această oră, varianta ca  întreg Birou Permanent Naţional să îşi depună mandatul.

UPDATE 17.40 Vasile Blaga a atacat-o pe Elena Udrea în şedinţa conducerii PDL „Ţi-ai pus toţi delfinii în funcţii", a acuzat-o Blaga pe Udrea.

UPDATE 17.00 Mihai Stănişoară a cerut demisia lui Emil Boc.

UPDATE 16.42 Elena Udrea şi-a dat demisia din funcţia de vicepreşedinte PDL.

UPDATE 16.30 Secretarul general al PDL Ioan Oltean este decis să demisioneze din conducerea partidului.

UPDATE 16.25 Preşedintele PDL, Emil Boc, le-a spus, joi, democrat-liberalilor în şedinţa Colegiului Director că sunt 2-3 variante pentru situaţia din partid.

El a menţionat două variante posibile, respectiv organizarea unui congres extraordinar sau instalarea unei echipe de conducere de tranziţie, în care el să rămână preşedinte.

Sursele citate au mai arătat că Boc le-a spus democrat-liberalilor că trebuie să discute cu toţii, să spună ce părere au şi dacă mai sunt şi alte variante. Citește aici detalii

UPDATE 16.15 Vicepreşedintele PDL, Dorel Florea, a atacat-o dur pe Roberta Anastase. „Te-am pus şefă la Cameră ca să numeri bilele, nu să îţi baţi joc. Te crezi la discotecă“, acomentat Florea. Citește aici mai multe

UPDATE 16.00 Vicepreşedintele PDL Elena Udrea a ieşit, pentru câteva minute, din şedinţa Colegiului Director al PDL, ea spunându-le ziariştilor că se discută şi că atunci când vor fi concluzii, acestea vor fi prezentate.

UPDATE 15.55 Blaga a ieşit pentru câteva minute din şedinţă, iar la întrebările ziariştilor despre discuţiile din Colegiul Director, el a răspuns că "sunt discuţii foarte responsabile". Citește aici mai multe

Întrebat despre ideea privind o conducere interimară a partidului, Vasile Blaga a răspuns: "Suntem doar la începutul discuţiilor".

UPDATE 15.00 Surse: Gheorghe Ştefan a cerut în Colegiul Director conducere interimară a PDL formată din parlamentari bucureșteni

UPDATE 14.45 Gheorghe Ştefan a anunţat că îşi dă demisia din funcţia de vicepreşedinte al PDL

Citeşte şi Gheorghe Ştefan a demisionat din funcţia de vicepreşedinte

UPDATE 14.30 Prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur, liderul organizaţiei judeţene a partidului, a anunţat, joi, că va cere în şedinţa Colegiului Director depunerea mandatului conducerii partidului.
Întrebat ce va cere în şedinţa Colegiulu Director, Flutur a spus: "Depunerea mandatului BPN".

UPDATE 14.00 Vicepreşedintele PDL Monica Macovei a declarat, joi, înaintea şedinţei Colegiului Director, că astăzi trebuie ca democrat-liberalii să ia decizii "cu mandatele pe masă".

"Să luăm decizii cu mandatele pe masă", a spus Macovei, la sosirea la şedinţa Colegiului Director.

UPDATE 12.45 Liderul PDL, Emil Boc, a precizat că preşedintele Traian Băsescu nu va fi prezent la şedinţă.

UPDATE 11.55 Europarlamentarul PDL Cristian Preda susţine că, dacă Emil Boc este demis de la conducerea partidului şi este înlocuit cu un perdant sau cu un lider absent de la locale, atunci PDL se va scinda.

"Circumstanţele în care discutăm nu pot fi ignorate. Nu suntem în situaţia de a avea zeci de lideri PDL care să fi câştigat cu brio, iar şeful partidului să fi pierdut. Sunt convins că Boc ar fi demisionat dacă nu recucerea Primăria Clujului. Mă tem ca PDL să nu împrumute de la USL ura distructivă şi iraţională", scrie Preda pe blogul său.

În opinia sa, "dacă Boc e demis şi înlocuit cu un perdant sau cu un lider absent de la locale, totul ar deveni mult prea iraţional".

"Asta ar produce o scindare a partidului. Caz în care voi fi alături de Boc", precizează Preda.

UPDATE 11.50 Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat,astăzi, că şedinţa Colegiului Director al PDL va avea loc la ora 14.00, la Parlament.

"Am discutat cu foarte mulţi colegi şi voi discuta în continuare cu foarte mulţi colegi. Analiza raţională şi responsabilă este cheia în acest moment pentru PDL", a afirmat Emil Boc, întrebat dacă a discutat cu democrat-liberalii care îi cer demisia.

UPDATE 11.00 Preşedintele Traian Băsescu a fost invitat la şedinţa Colegiului Director al PDL de joi, au declarat pentru surse din partid pentru Mediafax.  Emil Boc şi susţinătorii acestuia din partid ar dori ca la reuniunea democrat-liberalilor să fie prezent şi preşedintele Traian Băsescu, aşa cum a fost prezent şi la Convenţia Naţională a partidului.

Reuniunea are loc după ce PDL a pierdut clar alegerile locale. Senatorul Radu Berceanu, i - a cerut demisia lui Emil Boc din fruntea democrat - liberalilor. „Nu poţi să vrei să fii şef şi când se întâmplă ceva să nu ai nicio responsabilitate", a susţinut Berceanu.
Liderul PDL Dolj susţine că întreaga conducere a partidului trebuie să se dea la o parte, fiind necesară organizarea unui congres extraordinar, care să aleagă o nouă echipă.

„Trebuie ca întregul BPN, conducerea centrală naţională a partidului, să - şi dea demisia şi să facem un congres mare de 5.000 de oameni, cum am făcut totdeauna, în afară de ăsta ultimul, mai aranjat aşa, în care să decidă cine să conducă şi mai ales când să conducă ", a afirmat Berceanu.

Citeşte şi
EDITORIAL DE SABIN ORCAN
De câtă putere are nevoie un partid?

Videanu nu vrea Congres

O altă voce importantă din interiorul partidului, Adriean Videanu, nu consideră oportună organizarea unui congres extraordinar al PDL. „Eu nu cred că e nevoie de un congres în momentul de faţă, pentru că important e să se consolideze şi să se intre în logica de campanie pentru alegerile parlamentare", a declarat Videanu.

În timp ce contrele din PDL continuă, preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a încercat să tempereze situaţia, rugându - şi colegii să poarte discuţiile doar în interiorul partidului.

„Eu îi sfătuiesc şi îi rog să discutăm în partid", a spus Blaga. Democrat - liberalii au programată astăzi o reuniune a Colegiului Director, în care se vor analiza rezultatele alegerilor locale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite