Cine este Kelemen Hunor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kelemen Hunor, în vârstă de 44 de ani, şi-a început cariera în 1990 în presă ca redactor de emisiuni la secţia maghiară a Radio România, Studiul teritorial Cluj, în timp ce era student la Facultatea de Medicină Veterinară din acelaşi municipiu.

După trei ani devine şi redactor al revistei culturale de limbă maghiară Korunk.

În 1997 îşi încetează activitatea în presă pentru a prelua funcţia de secretar de stat în Ministerul Culturii, iar un an mai târziu termină a doua facultate, obţinând diploma în Filozofie a Universităţii Babeş-Bolyiai.

În 2000 pleacă din guvern şi câştigă un fotoliu de deputat, pe care a reuşit să-l păstreze până în prezent.

În 2007 îşi începe ascensiunea în UDMR şi devine preşedinte executiv al Uniunii. La fel ca şi predecesorul său, Marko Bela, se dovedeşte pasionat de poezii, fiind autor al mai multor volume de versuri, iar în 1985 a primit premiul Uniunii Scriitorilor.

Potrivit declaraţiei de avere, proaspătul preşedinte al UDMR, Kelemen Hunor, se dovedeşte unul dintre cei mai puţin avuţi politicieni. Kelemen Hunor are doar un cont în bancă în valoare de 161 de mii de RON, iar veniturile sale se ridică la 73 de mii  de mii de Ron (salariul de la Parlament) plus 67 de mii de RON (remuneraţia de la UDMR). Sume la care se adaugă retribuţia de ministru, care nu figurează însă în respectiva declaraţie.

Citiţi şi:

Kelemen Hunor spune că vrea să aibă o relaţie bună cu guvernul de la Budapesta

Află aici ce s-a întâmplat minut cu minut la congresul UDMR

Congres UDMR cu scandal: gazdele au bătut palma cu USL

Kelemen pune gând rău acordurilor cu USL


Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite