Chelaru: Săptămâna viitoare se va decide cine va fi Avocatul Poporului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicpreşedintele Senatului Ioan Chelaru a anunţat luni, după şedinţa Biroului Permanent al Senatului, că în perioada următoare se vor întâlni toți liderii grupurilor parlamentare pentru a discuta propunerile pentru persoana care va ocupa funcția de Avocat al Poporului.

"S-a insistat astăzi către liderii grupurilor să facă asemenea propuneri. (...) Cred că, săptămâna viitoare, când vom intra în plin cu activităţile parlamentare se va face şi această nominalizare şi acest vot", a declarat social-democratul Ioan Chelaru, vicepreşedintele Senatului.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Senat, până la data de 27 august "nu s-au înregistrat candidaturi pentru funcţia de Avocat al Poporului, problema urmând a fi soluţionată, pe baza negocierilor liderilor de grupuri, săptămâna viitoare, când va debuta ultima sesiune ordinară a actualei legislaturi".

Gheorghe Iancu a fost revocat din funcţia de Avocat al Poporului printr-o hotărâre a Parlamentului, care a primit girul Curţii Constituţionale printr-o decizie publicată pe 10 iulie.

Propunerea PDL pentru funcţia de Avocat al Poporului rămâne Gheorghe Iancu, potrivit unei declaraţii a prim-vicepreşedintelui democrat-liberal Cristian Preda. „Aşteptăm şi din partea Guvernului, a partidelor care alcătuiesc majoritatea guvernamentală propuneri pentru a putea purcede la discuţii şi pentru a putea răspunde solicitării CE. Trebuie să luăm în seamă foarte serios ceea ce ni s-a transmis de la Bruxelles“, a declarat Cristian Preda.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite