Boc: N-am avut cele mai bune zile ale mandatului, dar nici să mergem acum pe demisie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc a vorbit în faţa Parlamentului
Emil Boc a vorbit în faţa Parlamentului

Primul ministru Emil Boc a dezminţit vineri informaţiile apărute în presă conform cărora ar fi intenţionat să demisioneze după decizia de neconstituţionalitate privind Legea Educaţiei Naţionale, afirmând însă că nu trece în prezent prin cele mai bune zile ale mandatului său.

"Nu am avut cele mai bune zile ale mandatului în perioada aceasta, dar nici chiar aşa, să vorbim de demisie. ", a declarat premierul cu ocazia inspectării stadiului lucrărilor de implementare a standardelor Schengen la Aeroportul Henri Coandă.

Emil Boc a precizat că proiectul Legii Educaţiei este un act normativ foarte important pentru reforma sistemului de învăţământ, care trebuie promovat, în regim de urgenţă, "într–o formă sau alta procedurală".

În opinia premierului, decizia CCR nu reprezintă o "vină internă" în coaliţie. El a afirmat că va comenta decizia Curţii doar în cărţile pe care le va scrie după ce nu va mai fi premier.

"Aş spune foarte multe, dar o să spun în cărţile pe care o să le scriu după ce voi termina mandatul, despre unele decizii ale Curţii. Acum pot doar să spun că în calitate de prim–ministru am luat act de decizie, apreciez că ceea ce a făcut Guvernul este exact în concordanţă cu textul constituţional, dar respectăm decizia şi, după motivare, vom găsi o soluţie pentru a promova în continuare această lege în regim de urgenţă, deoarece este necesară societăţii", a spus Boc.

La întrebarea dacă a discutat cu preşedintele Comisiei de învăţământ, senatorul democrat-liberal Mihail Hărdău, care a aplaudat decizia CCR, premierul a răspuns că preferă să discute în partid despre acest subiect.

Curtea Constituţională a constatat, miercuri, că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern, ca urmare a retragerii Legii Educaţiei din Senat, de către Executiv în vederea angajării răspunderii.

Surse din PDL au afirmat că Emil Boc a vrut să îşi dea demisia, dar a fost convins să renunţe de către unii colegi de partid. Acest fapt a fost discutat şi cu Traian Băsescu miercuri seară. Vezi aici detalii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite