Şeful ANAF, verificat de Corpul de Control al premierului/ Blejnar: Nu mă retrag din funcţie "sub nicio formă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul personal al premierului Emil Boc, Andreea Paul Vass, a declarat că Şeful ANAF, Sorin Blejnar, este verificat de Corpul de Control al Premierului Emil Boc, ca urmare a scandalului şpăgilor din vămile româneşti.

UPDATE 12:00 Premierul Emil Boc a confirmat că a dispus efectuarea unei anchete administrative a Corpului de Control la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

"Întotdeauna Corpul de Control face anchete administrative şi în acest caz este vorba de o anchetă administrativă, pe care am dispus-o la ANAF", a precizat Emil Boc, înainte de şedinţa BPN al PDL.

Totodată, premierul a reafirmat că dacă Parchetul va confirma cel puţin una dintre plângerile sau suspiciunile care au apărut în mass-media, atunci şeful ANAF va fi demis.

UPDATE 11:30 Sorin Blejnar, a declarat că nu se gândeşte "sub nicio formă" să se retragă din funcţie.

"Sub nicio formă nu mă gândesc să mă retrag din funcţie. Atâta timp cât am îmbunătăţit activitatea instituţiei, am implementat cu succes declaraţia unică şi am contribuit împreună cu celelalte instituţii ale statului la combaterea fenomenului de corupţie, nu există motive pentru care să-mi dau demisia", a spus Blejnar, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, presiunea mediatică din ultima perioadă nu are legătură cu performanţele sale sau ale instituţiei pe care o conduce, ci sunt rezultatul unor dispute politice.

UPDATE 10:20 Şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a venit la Palatul Victoria, unde miniştrii  s-au reunit într-o şedinţă specială pentru a aproba modificările la Codului Muncii. Blejnar a spus că a mers la Guvern pentru o discuţie cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

"Întotdeauna când există o suspiciune de inadecvare într-o funcţie de magnitudinea celei deţinute de dl Blejnar în mod evident că interesul premierului este maxim. Da şi este normal să fie astfel de anchete", a declarat  consilierul personal al premierului Emil Boc, Andreea Paul Vass, la emisiunea "Ediţie Specială" de la Realitatea Tv.

Postul de televiziune a prezentat un document care arată că preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a fost numit în funcţie după ce organizaţia PD-L Arad şi-a prezentat în scris susţinerea politică.

Emil Boc declarase sâmbătă, la Realitatea Tv, că îl va demite pe şeful ANAF, Sorin Blejnar, dacă vor exista probe împotriva sa şi se va începe urmărirea penală.

"Fiecare demnitar al statului va avea susţinerea mea să meargă până la capăt. Toţi care luptă împotriva corupţiei au susţinerea mea, voi demite imediat orice demnitar împotriva căruia se începe urmărirea penală. Cât timp îşi face datoria, are susţinerea mea, când începe urmărirea penală, că e Blejnar sau altul, va fi demis", a declarat premierul Emil Boc, după ce mai mulţi lideri ai PDL au cerut demisia lui Sorin Blejnar de la ANAF.

În ultima perioadă preşedintele ANAF a fost acuzat în repetate rânduri atât de oameni politici din opoziţie, dar şi de foşti şi actuali angajaţi din Vamă că el ar fi "regina" de pe tabla de şah a corupţiei din vămi, acuzaţii pe care acesta le-a respins de fiecare dată.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite