Guvernul a aprobat azi noul Cod al Muncii. Asumarea va fi pe 8 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a aprobat luni, în şedinţă specială, varianta finală a proiectului de modificare a Codului Muncii, pe care îşi va angaja  răspunderea în faţa Parlamentului în cursul acestei săptămâni.

UPDATE 15:30 Vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru, a anunţat, după şedinţa Birourilor Permanente reunite, că Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament pe noul Cod al Muncii marţi, 8 martie, la ora 10.00, iar parlamentarii pot depune amendamente până vineri, la ora 20.00.

El a mai spus că, dacă se va depune moţiune de cenzură, documentul fiind în pregătire, probabil va fi stabilită o nouă foaie de parcurs pentru citirea moţiunii, pentru dezbaterea acesteia şi pentru vot.

"Discuţii deosebite nu au fost cu privire la foaia de parcurs. (...) Până vineri se vor depune amendamentele, probabil că sâmbătă şi duminică Guvernul ar trebui să se aplece asupra amendamentelor - eu m-aş bucura s-o facă, dar probabil că nu o s-o facă, iar marţi, ora 10.00, domnul prim-ministru va fi prezent pentru a-şi angaja răspunderea", a mai spus Chelaru.

UPDATE 14:00 Copreşedintele USL, Crin Antonescu, a declarat că PNL, PC şi PSD au luat decizia iniţierii moţiunii de cenzură după ce Guvernul îşi va angaja răspunderea pentru noul Cod al Muncii.

"Vom striga către cei de la putere: «Ridică-te şi umblă!». Nu este nevoie de un miracol, este o chestie de conştiinţă", a spus el.

UPDATE 11:45 Proiectul de modificare a Codului Muncii  "a fost deja trimis la Parlament", a spus premierul Emil Boc, la sediul PDL, înainte de începerea şedinţei BPN al partidului. Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Ioana Munteanu, premierul Emil Boc şi ministrul Muncii, Ioan Botiş, vor susţine o conferinţă de presă pe această temă la ora 18:15.

UPDATE 11:30 Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, înaintea şedinţei conducerii USL, că "moţiunea de cenzură este cumva automată, se impune de la sine" dacă Guvernul îşi angajează răspunderea pe Codul Muncii.

UPDATE 11:25 Guvernul a adoptat Codul Muncii, care va fi trimis astăzi în Parlament.

Miercuri, Executivul a discutat în primă lectură proiectul, anunţând că aşteaptă avizul Consiliului Economic şi Social, înainte de a aproba documentul.

"Săptămâna viitoare Guvernul îşi va angaja răspunderea pe Codul Muncii", a anunţat joi Emil Boc. Vezi aici ce a  spus premierul despre noul Cod al Muncii.  

Vineri reprezentanţii Guvernului şi cei ai sindicatelor au analizat noua formă a Codului Muncii, dar fără să ajungă la un acord în privinţa modificărilor.

Opoziţia a anunţat că intenţionează să depună o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, după angajarea răspunderii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite