Blaga i-a raportat lui Boc: Şeitan, Cseke şi Funeriu nu accesează fondurile europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Internelor, Vasile Blaga, a afirmat astăzi, în şedinţa Guvernului, că miniştrii Muncii, Sănătăţii şi Educaţiei nu accesează fondurile europene pentru programele de eficientizare economică şi descentralizare.

"Pe acest program, beneficiarii sunt la masa asta. 50% din fondurile alocate pe axele prioritare de îmbunătăţire a eficacităţii organizatorice şi sprijin pentru descentralizare sunt la trei ministere: Sănătate, Învăţământ, Asistenţă Socială. Dacă nu au nevoie de bani, îi dăm pe alte proiecte", a afirmat Vasile Blaga, în şedinţa de Guvern, în momentul în care a trebuit să prezinte bilanţul. El a adăugat că banii nefolosiţi  vor merge la infrastructură.

Potrivit lui Blaga, din cele cele 56 de proiecte derulate de cele trei ministere, doar patru au devenit contracte, potrivit Mediafax.

"Din păcate, doar patru proiecte sunt transformate în contracte, iar până în acest moment nu am nicio cerere de finanţare din partea ministerelor", a spus Vasile Blaga.

Premierul Emil Boc a declarat că la evaluare pe fonduri europene, din 2011, banii vor fi mutaţi în altă parte.

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a raportat însă o creştere cu aproape 1,6 miliarde de euro faţă de luna iulie a fondurilor pentru proiectele contractate în programele destinate resurselor umane. Ministrul Muncii a menţionat că a fost înregistrată şi o creştere de circa 33% a rambursărilor pe fonduri europene privind resursele umane, potrivit Agerpres. Cu toate acestea, Mihai Şeitan s-a declarat nemulţumit de faptul că sistemele bugetare nu fac solicitări de finanţare pe programe privind resursele umane, ministrul urmând să prezinte în Guvern şi măsuri pentru deblocarea acestor proiecte.

Per total, situaţia absorbţiei fondurilor europene la 27 august indica 1,079 miliarde de euro plătiţi, din anul 2007, către beneficiari, în România.

Primul ministru Emil Boc a criticat faptul că fondurile europene se absorb greu. "N-aţi fost suficient de percutanţi şi de duri în raport cu cei care implementează", a le-a spus el miniştrilor în cadrul şedinţei de Guvern. Vezi aici detalii.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite