Blaga a ales: Gheorghe Emacu, Mihai Capră şi Dan Fătuloiu, rămân secretari de stat la MAI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a anunţat, joi, la Galaţi, care sunt cei trei secretari de stat care îşi vor păstra postul după restructurarea instituţiei.

Guvernul a decis ieri-seară reducerea numărului de secretari de stat de la 57 la 32 de posturi. Ministerul condus de Vasile Blaga va putea să pătreze trei din cei şase secretari de stat, respectiv  Mihai Capră, Gheorghe Emacu şi chestor-şef de poliţie Dan Valentin Fătuloiu.

MAI are în prezent şase secretari de stat la care se adaugă încă 11 asimilaţi cu rangul de secretar de stat, cum ar fi şefii de la Rezervele de Stat, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici sau Organizare-Mobilizare.

Mihai Capră, Gheorghe Emacu sevor ocupa, ca şi până acum, de administraţie publică, în timp ce chestorul-şef de poliţie Dan Valentin Fătuloiu va coordona activitatea inspectorilor şefi ai Poliţiei, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţiei de Frontieră. Despre Capră, blaga a afirmat că "a fost cel mai bun prefect din România în perioada 2006-2010".

Întrebat dacă secretarii de stat şi asimilaţii acestora, care vor fi restructuraţi, vor primi alt post, Blaga a răspuns: "Dacă eu nu sunt ministru sau parlamentar, sunt inginer".

Executivul a decis, de asemenea înjumătăţirea numărul subprefecţilor. Blaga a precizat, la Galaţi, că restructurarea vizează şi o treime  dintre angajaţii prefecturilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite