Boc reduce numărul secretarilor de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a decis ieri-seară reducerea numărului de secretari de stat de la 57 la 32 de posturi, în timp ce numărul subprefecţilor va fi înjumătăţit.

Potrivit anunţului făcut de premierul Emil Boc, fiecare minister va avea câte doi secretari de stat, singurele exceptate fiind ministerele de Interne, Externe şi Finanţe unde vor rămâne câte trei secretari. Executivul a mai decis ca numărul de subprefecţi să fie redus de la două posturi la o singură funcţie în fiecare judeţ.

La finalul unei şedinţe de Guvern care a durat mai bine de şase ore, premierul a precizat că membrii Cabinetului au la dispoziţie încă o săptămână pentru a prezenta noua organigramă.

Discuţiile despre restructurarea ministerelor şi a agenţiilor guvernamentale au generat până acum nemulţumirea mai multor membri ai Executivului, aceştia refuzând să prezinte planul cu reducerea numărului de posturi.

Săptămâna trecută, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă în baza căreia 54.000 de bugetari din administraţia publică locală urmează să fie concediaţi luna viitoare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite