Blaga: Patronul România TV candidează pe listele USL Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul România TV, Sebastian Ghiţă, va candida la alegerile parlamentare din 9 decembrie pe listele USL Prahova, a declarat Vasile Blaga marţi seara, la Naşul TV.

"Am mai discutat şi cu oameni de afară, nu vreau să nominalizez vreo televiziune, dar mi-au spus: <<Dacă s-ar întâmpla la noi aşa ceva, Primul Procuror ar interveni>>. Unde aţi mai văzut ca într-un stat democratic ca patronii a principalelor televiziuni de ştiri să candideze pe lista unei alianţe? Iată că o fac!", a afirmat preşedintele PDL, marţi seara, la Naşul TV.

Întrebat de moderator dacă face trimite şi la Sebastian Ghiţă, patronul România TV, Vasile Blaga a replicat: "Da, şi dânsul candidează. La USL Prahova".


image

"Nu s-a stabilit şi nu s-a definitivat la această oră niciuna dintre candidaturile nominale pe colegiile din Prahova. Acest lucru se va întâmpla în jurul datei de 15 octombrie. Atunci, se vor face publice simultan toate candidaturile", a declarat pentru adevarul.ro Argentina Costache, de la Biroul de presă al PSD Prahova. Aceasta n-a putut preciza dacă Ghiţă este înscris în PSD, motivând că sunt "mii de membri înscrişi în partid".

Potrivit presei locale, Ghiţă ar urma să candideze în Colegiul 4 din Prahova.

Ipoteza potrivit căreia doi patroni de televiziune ar candida pe listele USL a fost lansată de Adriean Videanu marţi seara, într-o conferinţă de presă. Acesta a declarat că premierul "intoxică oamenii cu dezinformări grosolane" prin intermediul a două televiziuni. "Deloc întâmplător", a spus Videanu, "patronii celor două televiziuni candidează pe listele USL".

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă (34 ani), cel care a pus bazele grupului Asesoft alături de colegul său de liceu, Iulian Stanciu, şi-a vândut toate acţiunile de la toate companiile pe care le deţinea, mai puţin cele de la România TV.

De curând, el şi-a vândut acţiunle pe care le deţinea la eMAG, cel mai mare magazin online din România. De asemenea, acţiunile deţinute de acesta la Flanco şi Network One Distribution au fost preluate de partenerul său de afaceri, Iulian Stanciu, care astfel a devenit unic acţionar.

"În momentul în care am decis să părăsesc zona IT, am făcut-o cu totul. Am vândut toate acţiunile, pentru că a fost o oportunitate foarte bună în piaţă. Aveam gândită strategia cu un an înainte", a declarat Ghiţă pentru Capital.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite