Videanu: Nu m-a interesat niciodată privatizarea Oltchim. Doi patroni de posturi TV candidează pe listele USL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adriean Videanu
Adriean Videanu

Liderul PDL Adriean Videanu va sesiza Parchetul pentru tentativă de subminare a economiei naționale dacă Ponta nu prezintă explicaţii privind modul în care a fost gestionată privatizarea Oltchim. Democrat-liberalul a spus că premierul intoxică populația cu ajutorul a două televiziuni ai căror patroni candidează pe listele USL.

"În măsura în care Victor Ponta nu va prezenta în mod public aceste argumente, în termen de 48 de ore voi sesiza Parchetul General pentru tentativă de subminare a economiei naționale", a declarat Adriean Videanu într-o conferință de presă organizată la sediul PDL.

"Este jignitor că cel mai dezastruos prim-ministru din ultimii 22 de ani a antrenat în mascarea acestui eșec al privatizării Oltchim, care e o butelie cu gaz legată de piciorul lui Ponta", a afirmat democrat-liberalul.

Videanu a ținut să precizeze că n-a avut nicio relație de afaceri cu Constantin Roibu sau colegul său, Cristi Boureanu. De asemenea, Videanu a declarat că n-a fost interesat de privatizarea Oltchim.

Democrat-liberalul a specificat că singurul motiv pentru care îl interesa Oltchim este că "în timpul guvernului Boc, am fost singurul ministru care a găsit o soluție pentru salvarea Oltchim prin angrenarea și completarea business-ului cu partea de petrochimie și rafinărie".

Videanu a vorbit despre două televiziuni care servesc intereselor premierului, prin intermediul cărora Ponta "intoxică oamenii cu dezinformări grosolane". Fostul ministru al Economiei spune că nu e "deloc întâmplător" faptul că patronii celor două canale TV candidează pe lista USL.

Videanu a negat că s-ar fi întâlnit cu Dan Diaconescu, singura lui discuție cu patronul OTV având loc în urmă cu câțiva ani când i-a telefonat ca să-l convingă că n-are nicio legătură cu arestarea lui. "N-am mai avut niciun contact cu Diaconescu de șapte-opt ani de zile", a mai spus liderul PDL.

Videanu a afirmat că "Ponta demonstrează în continuare că e un imatur".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite