UPDATE Blaga: Eu l-am propus pe Mărginean la şefia ANV pentru că aveam încredere în el. Încă am

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, fost ministru de Interne, a declarat pentru ziarul "Puterea" că el este cel care l-a propus în funcţia de şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor pe Radu Traian Mărginean, deoarece "am avut încredere în el și am în continuare încredere în el".

Autoritatea Naţională a Vămilor se află în subordinea ANAF, instituţie care se află, la rândul ei, subordonată Ministerului de Finanţe.

Radu Traian Mărginean a fost demis de la şefia ANV de către primul ministru Emil Boc. Acesta este pus sub urmărire de DNA pentru luare de mită. Citeşte aici cine este Radu Mărginean.

Totodată secretarul general al PDL a recunoscut şi că-l cunoaşte pe Eugeniu Petrescu, deoarece sunt colegi de partid.

Citeşte aici interviul integral cu Vasile Blaga.

În dosarul “Mita de la Moravița” au mai căzut alți patru vameși arădeni

Eugeniu Petrescu este cel care a condus-pe fosta şefă de la Vama Halmeu, Nicoleta Dobrescu, la întâlnirea cu fostul şef al ANV Radu Traian Mărginean.

Petrescu a donat PD-ului, apoi PDL-ului circa 31.000 lei la alegerile din 2004, respectiv 2006.

Potrivit datelor datelor disponibile pe site-ul Asociaţiei Pro Democraţia, Petrescu Eugeniu a donat, în anul 2004, Partidului Democrat 298.000.000 de lei vechi (29.800 lei noi).

De asemenea, potrivit actului din 30 martie 2007, privind cuantumul total al sumelor provenite din finanţările private ale partidelor politice în anul 2006, conform Legii nr. 334/2006 referitoare la finanţarea activităţii formaţiunilor politice şi a campaniilor electorale, publicat în Monitorul Oficial în martie 2007, Petrescu Eugeniu a donat PDL 15.000 de lei cu chitanţa nr. 495 din 21.09.2006, informează Mediafax.

PDL: Eugeniu Petrescu este membru simplu al partidului, nu a făcut parte din vreun staff de campanie

Eugeniu Petrescu este membru simplu al Partidului Democrat-Liberal, nu a deţinut nicio funcţie în partid, la niciun nivel, şi nu a facut niciodată parte din vreun staff de campanie al PDL sau al vreunui candidat susţinut de partid, se arată într-un comunicat de presă remis de formaţiunea politică

"Pentru o corectă informare a opiniei publice, precizăm că domnul Eugeniu Petrescu este membru simplu al Partidului Democrat Liberal, nu deţine şi nu a deţinut nicio funcţie în partid, la niciun nivel, şi nu a facut niciodată parte din vreun staff de campanie al PDL sau al vreunui candidat susţinut de partid", se arată într-un comunicatul PDL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite